Madeleine-leivokset ja tuorejuustodippi

Madeleine

Madeleine –leivokset ovat klassinen ranskalainen leivonnainen, jotka on erittäin helppo valmistaa. Piknikillä niitä voi dipata tomusokerilla ja sitruunamehulla maustettuun tuorejuustoon. Reseptin loihti Marcos Gois.

Ainekset (20-25 kpl)

    Madeleinet

    • 150 g voita
    • 240 g valkuaisia
    • 300 g sokeria
    • 100 g mantelijauhoa
    • 100 g vehnäjauhoa
    • 15 g hunajaa
    • 1 sitruunan kuori raastettuna
    • 1 appelsiinin kuori raastettuna

    Tuorejuustodippi

    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 3-4 rkl tomusokeria
    • 2-3 rkl sitruunamehua
    • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

    Valmistusohje

    1. Ruskista voi paistinpannulla. 

    2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset, säästä keltuaiset muuta käyttöä varten. 

    3. Mittaa vaa'alla muut ainekset. Sekoita vehnäjauho ja mantelijauho keskenään. 

    4. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään. Ei tarvitse vaahdottaa kuohkeaksi, kunnon sekoitus riittää. Lisää jauhoseos ja hunaja, lisää lopuksi ruskistettu voi ja raastetut sitruunan ja appelsiinin kuoret.

    5. Voitele madeleinevuoat kevyesti, lisää seos lusikalla muotteihin, paista 200-asteisessa uunissa noin 11-12 minuuttia.

    6. Sekoita makuaineet tuorejuuston joukkoon ja pakkaa dippi tiiviiseen purkkiin.

    6. Tarjoile piknikillä madeleinet tomusokerilla ja sitruunalla maustetun tuorejuuston kera.

    Vinkki, voit käyttää madeleinevuokien sijaan pieniä muffinssivuokia.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.