Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Madeleine-leivokset ja tuorejuustodippi

Julkaistu 21.06.2017 12:57

MTV LIFESTYLE

Ainekset (20-25 kpl)

    Madeleinet

    • 150 g voita
    • 240 g valkuaisia
    • 300 g sokeria
    • 100 g mantelijauhoa
    • 100 g vehnäjauhoa
    • 15 g hunajaa
    • 1 sitruunan kuori raastettuna
    • 1 appelsiinin kuori raastettuna

    Tuorejuustodippi

    • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
    • 3-4 rkl tomusokeria
    • 2-3 rkl sitruunamehua
    • 1 tl raastettua sitruunan kuorta

    Valmistusohje

    1. Ruskista voi paistinpannulla. 

    2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset, säästä keltuaiset muuta käyttöä varten. 

    3. Mittaa vaa'alla muut ainekset. Sekoita vehnäjauho ja mantelijauho keskenään. 

    4. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään. Ei tarvitse vaahdottaa kuohkeaksi, kunnon sekoitus riittää. Lisää jauhoseos ja hunaja, lisää lopuksi ruskistettu voi ja raastetut sitruunan ja appelsiinin kuoret.

    5. Voitele madeleinevuoat kevyesti, lisää seos lusikalla muotteihin, paista 200-asteisessa uunissa noin 11-12 minuuttia.

    6. Sekoita makuaineet tuorejuuston joukkoon ja pakkaa dippi tiiviiseen purkkiin.

    Madeleine –leivokset ovat klassinen ranskalainen leivonnainen, jotka on erittäin helppo valmistaa. Piknikillä niitä voi dipata tomusokerilla ja sitruunamehulla maustettuun tuorejuustoon. Reseptin loihti Marcos Gois.

    6. Tarjoile piknikillä madeleinet tomusokerilla ja sitruunalla maustetun tuorejuuston kera.

    Vinkki, voit käyttää madeleinevuokien sijaan pieniä muffinssivuokia.

    Lisää aiheesta:

    Vadelmatarteletit ja vadelmakastikeSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraAppelsiini-mansikkatartePakastettu ranskankermatorttuAito ruotsalainen juustokakkuJuustokakku kirsikoiden kera
    Makeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Makeat leivonnaiset
    • 31.10.14:03
      Makeat muffinit

      Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle

    • 22.8.09:25
      Browniet

      Ranskanpastilli-brownie

    • 22.8.09:14
      Muffinssit

      Liisan suklaamuffinit

    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku