Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Machomo ja maissisalsa

Julkaistu 28.04.2015 08:26

Machomo

  • 2 kg naudan rintaa luulla (tai muuta keittolihaa isona palana)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa, kuorittuna
  • pätkä varsiselleriä,
  • palsternakkaa tai
  • mukulaselleriä
  • kokonaisia mustapippureita

Paahtamiseen

  • 4 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • (rypsiöljyä)

Maissisalsa

  • 3 grillattua maissia (tai 1 prk
  • säilykemaissia)
  • 1 vihreä paprika
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl jalpeñoja
  • 1 limen mehu
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • korianteria, kevätsipulia tai
  • lipstikkaa

Valmistusohje

Machomo:

Laita naudanlihat isoon kattilaan ja lisää vettä, kunnes lihat peittyvät. Kuori juurekset, puolita kaikki kasvikset ja heitä ne kokonaisten pippureiden kanssa liemeen. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 4 tuntia, kunnes liha irtoaa luista ja on pehmeää. Poista heti alussa pinnalle nouseva ruskea vaahto ja lisää keittämisen aikana tarpeen mukaan vettä, että liha pysyy nesteen peittämänä. Nosta hieman jäähtyneet lihat liemestä kulhoon. Poista jänteet ja revi liha kahdella haarukalla tai sormin pitkiksi säikeiksi. Leikkaa valkosipulin kynnet pituussuunnassa puoliksi. Kuumenna muurinpohjapannu. Levitä lihat ja valkosipulin kynnet pannulle ja paista rapeiksi. Lisää tarvittaessa rypsiöljyä, jos liha meinaa tarttua pannuun. Rouhi päälle suolaa ja tarjoa kuumana muurinpohjan reunoilla lämmitettyjen vehnätortilloiden välissä.

Pyydä liha yhtenä kimpaleena, jotta saat mahdollisimman isosyistä suikaletta. Lihan keittolientä ei missään nimessä kannata heittää pois vaan se kannattaa siivilöidä ja ottaa talteen ja käyttää seuraavana päivänä vaikka johonkin keittoon. Säästän usein vaivaa keittämällä lihan kotona kaupungissa ja pakkaamalla valutetun lihan mukaani mökille elintarvikepussissa.

Maissisalsa:

Veistä maissintähkistä maissinjyvät kulhoon. Kuutioi paprika ja punasipuli, hienonna jalapeñot ja yhdistä ne maissien kanssa. Mausta lopuilla aineksilla ja anna tekeytyä kylmässä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin reseptiKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä
TortillatMakuja ja ElämääVappuPäivän reseptiHuomenta SuomiAjankohtaistaBrunssi

28.4.2015 Kokeile Meri-Tuuli Lindströmin reseptiä vaikkapa vappupiknikille! Pyydä liha yhtenä kimpaleena, jotta saat mahdollisimman isosyistä suikaletta. Lihan keittolientä ei missään nimessä kannata heittää pois vaan se kannattaa siivilöidä ja ottaa talteen ja käyttää seuraavana päivänä vaikka johonkin keittoon. Säästän usein vaivaa keittämällä lihan kotona kaupungissa ja pakkaamalla valutetun lihan mukaani mökille elintarvikepussissa, Meri-Tuuli vinkkaa.

Pääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Tortillat
  • 17.08.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 20.03.202309:45
    Suklaamousse

    Sriracha Rocky Road

  • 17.03.202308:51
    Aamiainen

    Tortillamunakas

  • 17.03.202308:34
    Pääruoat

    Korean BBQ -burrito

  • 08.08.202108:00
    Jauhelihapiirakka

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista