Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maatalon reikäleipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukasta leipää keittojen ja pataruokien kaveriksi. Tätä sopii täyttää myös eväsleiviksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Yksi reikäleipä

  • 50 g hiivaa
  • 3 tl fariinisokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl karkeaa vehnäjauhoa
  • 3,5 dl ruisjauhoa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva taikinakulhoon, sirottele päälle fariinisokeri ja kaada päälle ½ dl 37-asteista vettä. Pane kulho vedottomaan ja lämpimään paikkaan, esimerkiksi kuumentamattomaan uuniin, noin 10 minuutiksi, kunnes hiiva alkaa kuplia. Sekoita joukkoon muut ainekset, säästä 1 dl ruisjauhoa leipomiseen. Nostata peitettynä 10-15 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin, siirrä se takaisin kulhoon ja anna nousta vielä 45 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina uudelleen leivinpöydällä, kauli pyöreä, noin 2 senttiä paksu kakku. Nosta se leivinpaperille uunipellille. Tee muotilla keskelle leipää reikä. Anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpenee. Paista alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Ihanimmalta tämä maistuu lämpimänä.

Lisää aiheesta:

RusinalimppuVaalea ruokaleipäMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainTalon ruusunmarjaleipäSaksalainen olutleipäSetsuuri
LeipäKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatSuolaiset leivonnaisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä