Maatalon reikäleipä
Maukasta leipää keittojen ja pataruokien kaveriksi. Tätä sopii täyttää myös eväsleiviksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Yksi reikäleipä
- 50 g hiivaa
- 3 tl fariinisokeria
- 3 dl vettä
- 1 rkl voisulaa
- 1 tl suolaa
- 5 dl karkeaa vehnäjauhoa
- 3,5 dl ruisjauhoa
Valmistusohje
1. Murenna hiiva taikinakulhoon, sirottele päälle fariinisokeri ja kaada päälle ½ dl 37-asteista vettä. Pane kulho vedottomaan ja lämpimään paikkaan, esimerkiksi kuumentamattomaan uuniin, noin 10 minuutiksi, kunnes hiiva alkaa kuplia. Sekoita joukkoon muut ainekset, säästä 1 dl ruisjauhoa leipomiseen. Nostata peitettynä 10-15 minuuttia.
2. Vaivaa taikina hyvin, siirrä se takaisin kulhoon ja anna nousta vielä 45 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaivaa taikina uudelleen leivinpöydällä, kauli pyöreä, noin 2 senttiä paksu kakku. Nosta se leivinpaperille uunipellille. Tee muotilla keskelle leipää reikä. Anna nousta sen aikaa, kun uuni lämpenee. Paista alimmalla tasolla noin 40 minuuttia, tai kunnes leipä kuulostaa ontolta, kun sitä koputtaa pohjaan. Ihanimmalta tämä maistuu lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti