Kakun resepti on kotoisin Botswanasta. Siellä sen kera tarjoillaan tuoreita hedelmiä, esim. banaaneja, ananasta tai mangoa. Toisinaan kakun kanssa tuodaan pöytään myös hunajaa. Kakku kypsennetään uunissa vesihauteessa. Kaada siis uunipannuun kuumaa vettä ja laita vuoka siihen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaa
- 150 g paahdettuja maapähkinöitä (ei suolaisia)
- 1 ½ sokeria
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- 1 dl maissijauhoa
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- rasvaa vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tms. ja pyöritä niin kauan, että tuloksena on jauhoa. Lisää sokeri, maito ja muna ja sekoita sileäksi taikinaksi.
2. Sekoita keskenään maissijauho, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon maapähkinätaikina ja sekoita kunnolla.
3. Voitele uunivuoka, kaada taikina siihen ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Pane vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikka kakku kapeiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.