Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maapähkinäkakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

12 palaa

  • 150 g paahdettuja maapähkinöitä (ei suolaisia)
  • 1 ½ sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 dl maissijauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • rasvaa vuoan voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tms. ja pyöritä niin kauan, että tuloksena on jauhoa. Lisää sokeri, maito ja muna ja sekoita sileäksi taikinaksi.

2. Sekoita keskenään maissijauho, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon maapähkinätaikina ja sekoita kunnolla.

3. Voitele uunivuoka, kaada taikina siihen ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Pane vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikka kakku kapeiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Kakun resepti on kotoisin Botswanasta. Siellä sen kera tarjoillaan tuoreita hedelmiä, esim. banaaneja, ananasta tai mangoa. Toisinaan kakun kanssa tuodaan pöytään myös hunajaa. Kakku kypsennetään uunissa vesihauteessa. Kaada siis uunipannuun kuumaa vettä ja laita vuoka siihen.

Lisää aiheesta:

Kultainen omenakakkuManteli-pähkinäpiirakkaKakku paahdettujen maapähkinöiden keraOliivileipäRanskalainen päärynäkakkuMustikkakakku
PähkinäkakkuKasvisruokaGoGreenJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinäkakku
  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Ranskalainen pähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pekaanikakku omenalla

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Maapähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pähkinätorttu zabaglionella