Maapähkinäkakku
Kakun resepti on kotoisin Botswanasta. Siellä sen kera tarjoillaan tuoreita hedelmiä, esim. banaaneja, ananasta tai mangoa. Toisinaan kakun kanssa tuodaan pöytään myös hunajaa. Kakku kypsennetään uunissa vesihauteessa. Kaada siis uunipannuun kuumaa vettä ja laita vuoka siihen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaa
- 150 g paahdettuja maapähkinöitä (ei suolaisia)
- 1 ½ sokeria
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- 1 dl maissijauhoa
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- rasvaa vuoan voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Murskaa pähkinät tehosekoittimessa tms. ja pyöritä niin kauan, että tuloksena on jauhoa. Lisää sokeri, maito ja muna ja sekoita sileäksi taikinaksi.
2. Sekoita keskenään maissijauho, vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää joukkoon maapähkinätaikina ja sekoita kunnolla.
3. Voitele uunivuoka, kaada taikina siihen ja peitä vuoka alumiinifoliolla. Pane vuoka vesihauteeseen uunin alatasolle. Paista kakkua 40-50 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa. Leikka kakku kapeiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti