Maalaispatee pekonilla
Julkaistu
Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.
Kahdeksalle-kymmenelle
- 300 g pakastettua kananmaksaa
- 300 g sika-nautajauhelihaa
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.
2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.
3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit