Maalaispatee pekonilla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5677462/landscape16_9/515/290/ea2d91d635388fa7b6db21e5dd997745/yH/898923-3042.jpg)
Julkaistu
Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.
Kahdeksalle-kymmenelle
- 300 g pakastettua kananmaksaa
- 300 g sika-nautajauhelihaa
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.
2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.
3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka