Maalaispatee pekonilla

Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 300 g pakastettua kananmaksaa
  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.

2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.

3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat