Maalaispatee pekonilla

Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 300 g pakastettua kananmaksaa
  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.

2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.

3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja