Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaispatee pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 300 g pakastettua kananmaksaa
  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 keltasipuli, hienonnettu
  • 1 pkt pekonia, hienoksi suikaloituna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset hienoksi taikinaksi monitoimikoneessa.

2. Kaada taikina korkeareunaiseen, voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti.

3. Anna pateen jäähtyä ja tarjoile se vuoastaan, mielellään pienten säilykekurkkujen kera.

Lisää aiheesta:

KananmaksapateeKananmunaa pinaatin ja anjoviksen keraSilakkagratiinia chililläMuna-anjovislaatikkoLihatäytteiset pinaattiohukaisetPekonipannukakku purjolla
PateeAlkuruoatLisäkeruoatLiharuoka

Tämä on suorastaan hävyttömän helppo patee, joka tekee vaikutuksen vieraisiin niin seisovassa pöydässä, alkuruokana kuin yöpalanakin. Maistuu myös mainiolta näkkileivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee