Maalaispaté pikkukurkkujen kera
Tässä pateessa pitää liha- ja maksapalojen tuntua. Joten jos käytät koneapua hienontamisessa, älä pyöritä massaa liian kauan ja liian hienoksi. Reseptin viini, konjakki ja valkosipuli viittaavat tietenkin ranskalaiseen alkuperään. Vaihda halutessasi pikkukurkut lisäkkeenä suolakurkkuun. Pateen kanssa maistuvat myös maalaisleipä ja cumberland-kastike.
- Ruokavalio: Gluteeniton
16 viipaletta
- 500 g tuoretta siansivua
- 500 g laihaa vasikanlihaa
- 250 g sianmaksaa
- 60 g ihraa palana
- 60 g ihraa ohuina viipaleina
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 rkl konjakkia
- 1 valkosipulinkynsi
- 12 kokonaista mustapippuria
- 6 katajanmarjaa
- ½ tl raastettua muskottia
- 1 rkl (vajaa) suolaa
- 1 iso laakerinlehti
- 1 oksa tuoretta timjamia
Tarjoiluun
- pikkukurkkuja
- leipää
- salaattia
- cumberland-kasktiketta
Valmistusohje
1. Paloittele lihat, maksa ja ihrapala. Murskaa mustapippurit ja katajanmarjat. Hienonna jokainen lihalaatu ja maksa erikseen monitoimikoneessa muutamaan otteeseen pitokytkimellä karkeaksi hakkeeksi. Älä hienonna liikaa, palojen täytyy tuntua syötäessä. Voit pieniä kaiken myös hyvällä veitsellä käsivoimin.
2. Sekoita kaikki hakkeet sekä suola, mustapippuri, katajanmarjat, muskottiraaste, viini ja konjakki muutamalla pyöräytyksellä monitoimikoneen hitaimmalla nopeudella. Ellet käytä konetta, laita kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita. Purista viimeiseksi joukkoon valkosipulinkynsi. Koepaista mielellään nokare seosta paistinpannulla, maista ja mausta lisää tarvittaessa. Pane pateetaikina lepäämään jääkaappiin 3 tunniksi.
3. Vuoraa 1 ½-litrainen pitkä vuoka ihraviipaleilla. Lusikoi vuokaan kylmä pateeseos, painele pintaa ja peitä sitten ihraviipaleilla. Aseta laakerinlehti ja timjaminoksa päälle. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla tiiviisti. Paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Ota vuoka uunista, laita pateen päälle paino ja anna jäähtyä. Tarjolle tuodessasi leikkaa pateesta paksuja viipaleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa