Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaispaté pikkukurkkujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

16 viipaletta

  • 500 g tuoretta siansivua
  • 500 g laihaa vasikanlihaa
  • 250 g sianmaksaa
  • 60 g ihraa palana
  • 60 g ihraa ohuina viipaleina
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl konjakkia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 12 kokonaista mustapippuria
  • 6 katajanmarjaa
  • ½ tl raastettua muskottia
  • 1 rkl (vajaa) suolaa
  • 1 iso laakerinlehti
  • 1 oksa tuoretta timjamia

Tarjoiluun

  • pikkukurkkuja
  • leipää
  • salaattia
  • cumberland-kasktiketta

Valmistusohje

1. Paloittele lihat, maksa ja ihrapala. Murskaa mustapippurit ja katajanmarjat. Hienonna jokainen lihalaatu ja maksa erikseen monitoimikoneessa muutamaan otteeseen pitokytkimellä karkeaksi hakkeeksi. Älä hienonna liikaa, palojen täytyy tuntua syötäessä. Voit pieniä kaiken myös hyvällä veitsellä käsivoimin.

2. Sekoita kaikki hakkeet sekä suola, mustapippuri, katajanmarjat, muskottiraaste, viini ja konjakki muutamalla pyöräytyksellä monitoimikoneen hitaimmalla nopeudella. Ellet käytä konetta, laita kaikki ainekset isoon kulhoon ja sekoita. Purista viimeiseksi joukkoon valkosipulinkynsi. Koepaista mielellään nokare seosta paistinpannulla, maista ja mausta lisää tarvittaessa. Pane pateetaikina lepäämään jääkaappiin 3 tunniksi.

3. Vuoraa 1 ½-litrainen pitkä vuoka ihraviipaleilla. Lusikoi vuokaan kylmä pateeseos, painele pintaa ja peitä sitten ihraviipaleilla. Aseta laakerinlehti ja timjaminoksa päälle. Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla tiiviisti. Paista vesihauteessa 175-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Ota vuoka uunista, laita pateen päälle paino ja anna jäähtyä. Tarjolle tuodessasi leikkaa pateesta paksuja viipaleita.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeSmoolantilainen karkea maksapasteijaJänispatéUunilammascurryVerivanukasProvencelainen häränhäntäpata ja polenta-tomaattikakku
MaksapasteijaAlkuruoatGluteenitonLisäkeruoatLiharuoka

Tässä pateessa pitää liha- ja maksapalojen tuntua. Joten jos käytät koneapua hienontamisessa, älä pyöritä massaa liian kauan ja liian hienoksi. Reseptin viini, konjakki ja valkosipuli viittaavat tietenkin ranskalaiseen alkuperään. Vaihda halutessasi pikkukurkut lisäkkeenä suolakurkkuun. Pateen kanssa maistuvat myös maalaisleipä ja cumberland-kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija