Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maalaismaksapatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä pateella teet vieraisiin vaikutuksen. Se vaatii jonkin verran työtä, mutta on sen arvoinen. Pienet etikkakurkut ja cumberlandkastike sopivat hyvin lisukkeeksi.

Ainekset

  • 1 isoon pateeseen

Taikina

  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • n. ¾ dl kylmää vettä

Täyte

  • n. 650 g sianmaksaa
  • 250 g silavaa
  • 650 g vähärasvaista sianjauhelihaa
  • 1 pieni porsaanfilee
  • 1 valkosipulinkynsi, hienonnettu
  • ½ dl konjakkia
  • 3 rkl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • hieman puristettua sitruunamehua
  • ½ tl quatre epices -mausteseosta

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstö nopeasti taikinaksi. Laita kylmään 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä monitoimikonetta ja hienonna maksa, jauheliha ja silava erikseen ja sitten yhdessä hienoksi taikinaksi.

3. Kuutioi porsaanfilee pieneksi.

4. Työstä loput ainekset lihataikinaan.

5. Kaulitse murutaikina ja vuoraa sillä pitkulainen leipävuoka niin että taikina roikkuu jonkin verran reunan yli. Käytä loput taikinasta kanneksi.

6. Kaada lihataikina vuokaan ja laita väliin fileekuutioita. Käännä taikinareunat lihan päälle ja viimeistele taikinakannella. Pistele kanteen muutama reikä, jos haluat, koristele ylijääneellä taikinalla.

7. Paista uunin alatasolla kunnes kansi alkaa saada väriä. Alenna silloin lämpöä 125-130 asteeseen ja jatka paistamista, yhteenlaskettu paistoaika on n. 1 ½ -1 ¾ tuntia. Laita alumiinifoliota pateen päälle jos se tummuu liikaa. Anna pateen jäähtyä täysin ennen kuin viipaloit sen.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaPatee taikinakuoressa oliiveillaSipuli- ja anjovistäytteinen rieskaPaistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
PateeLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee