Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maa-artisokkapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Pohja

  • 2 valmista (pakaste-) voitaikinalevyä

Täyte

  • 200 g maa-artisokkaa (n. 8 kpl)
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • leikattua lehtipersiljaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sulata voitaikinalevyt. Kaulitse levyt 1 millin paksuisiksi. Päällystä pieniä annosvuokia tai iso piirasvuoka taikinalla. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliokaistaleella, jotta taikina paistamisen aikana pysyy paikallaan. Pistele pohjat haarukalla. Esipaista 3–4 minuuttia ja poista foliokaistaleet.

2. Kuori, huuhtele ja suikaloi maa-artisokat. Keitä suikaleet nopeasti hieman suolatussa vedessä voin kera. Anna jäähtyä hieman. Riko munat kulhoon ja sekoita kerma ja lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Levitä maa-artisokkasuikaleet esipaistettuihin taikinakuoriin ja kaada munasekoitus päälle. Paista 15–20 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Vaikket olisi tottunut käyttämään maa-artisokkaa keittiössä, kokeile tätä piirasta. Maa-artisokalla on mieto, luonnollinen maku, joka sopii hienosti piiraskuoreen. Tarjoile piiras lounaana salaatin kera tai ruokalajina seisovassa pöydässä.

Lisää aiheesta:

PorkkanapiirakkaHelppo mantelinen omenapiirasKanelinen omenapiirakka aprikoosipyreelläFenkolipiirasPiiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläSipuli-anjovispiiras
KasvispiirakkaAlkuruoatSuolaiset leivonnaisetVappuKasvisruokaBrunssiLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 30.08.202415:38
    Kesäkurpitsa

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.09.202012:41
    Suolaiset piirakat

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi

  • 11.11.201909:38
    Leivonta

    Siemennäkkäripiirakka