Maa-artisokkapiiras
Vaikket olisi tottunut käyttämään maa-artisokkaa keittiössä, kokeile tätä piirasta. Maa-artisokalla on mieto, luonnollinen maku, joka sopii hienosti piiraskuoreen. Tarjoile piiras lounaana salaatin kera tai ruokalajina seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Pohja
- 2 valmista (pakaste-) voitaikinalevyä
Täyte
- 200 g maa-artisokkaa (n. 8 kpl)
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- leikattua lehtipersiljaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja sulata voitaikinalevyt. Kaulitse levyt 1 millin paksuisiksi. Päällystä pieniä annosvuokia tai iso piirasvuoka taikinalla. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliokaistaleella, jotta taikina paistamisen aikana pysyy paikallaan. Pistele pohjat haarukalla. Esipaista 3–4 minuuttia ja poista foliokaistaleet.
2. Kuori, huuhtele ja suikaloi maa-artisokat. Keitä suikaleet nopeasti hieman suolatussa vedessä voin kera. Anna jäähtyä hieman. Riko munat kulhoon ja sekoita kerma ja lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Levitä maa-artisokkasuikaleet esipaistettuihin taikinakuoriin ja kaada munasekoitus päälle. Paista 15–20 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti