Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Neljälle

Keitto

  • 200 g maa-artisokkia
  • 150 g puikulaperunoita
  • 1 iso keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kulutusmaitoa
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Nyytit

  • 16 dumpling- tai wonton-taikinalevyä
  • 1 keltasipuli
  • 3 granny smith -omenaa
  • 150 g siankylkeä
  • 2 maustemittaa jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

1. Keitto:

Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja paista sipulisilppu kattilassa. Lisää raastettu peruna ja maa-artisokka, kaada päälle liemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 15 minuuttia. Kaada päälle maito ja kerma, anna kiehua hieman kokoon. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna nyytteihin tuleva sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi pieneksi. Suikaloi siankylki hienoksi, paista sipulia ja siankylkeä ilman että sipuli saa väriä. Lisää omenakuutiot, mausta maustepippurilla. Sekoita ja anna jäähtyä.

Tämä on roteva, mutta silti hienostunut talvikeitto. Se tarjoillaan aasialaisten nyyttien (dumplings) kera.Ainekset ovat kuitenkin tällä kertaa täysin kotimaiset: porsaanlihaa, sipulia ja maustepippuria.

3. Levitä dumplinglevyt pöydälle. Laita jokaisen nyytin keskelle täytettä ja penslaa reunat kylmällä vedellä. Käännä nurkat keskelle ja kiinnitä reunat. Paina nyytit kunnolla kiinni. Kuumenna 2 litraa vettä ja 1 ½ rkl suolaa kiehuvaksi padassa. Keitä nyyttejä vedessä 1 ½ minuuttia, nosta ne padasta reikäkauhalla ja tarjoile keiton kanssa tai keitossa.

Lisää aiheesta:

Häränliemi ja frikadellitNaudanpaistia liemessäRanskalainen vasikkamuhennosVasikkablanquette curryn ja kapristen keraKaalikääryleet tomaattikastikkeessaSahramikalakeittoa ja rapeita juustoleipiä
Maa-artisokkakeittoPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto
  • 25.10.201614:59
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat

  • 10.04.201409:07
    Cocktail alkupalat

    Mantelivoilla maustettua maa-artisokkaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastrami ja maa-artisokkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein