Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein
Tämä on roteva, mutta silti hienostunut talvikeitto. Se tarjoillaan aasialaisten nyyttien (dumplings) kera.Ainekset ovat kuitenkin tällä kertaa täysin kotimaiset: porsaanlihaa, sipulia ja maustepippuria.
Ainekset
- Neljälle
Keitto
- 200 g maa-artisokkia
- 150 g puikulaperunoita
- 1 iso keltasipuli
- voita paistamiseen
- 1 l kanalientä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kulutusmaitoa
- 3 dl kermaa
- suolaa ja mustapippuria
Nyytit
- 16 dumpling- tai wonton-taikinalevyä
- 1 keltasipuli
- 3 granny smith -omenaa
- 150 g siankylkeä
- 2 maustemittaa jauhettua maustepippuria
Valmistusohje
1. Keitto:
Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja paista sipulisilppu kattilassa. Lisää raastettu peruna ja maa-artisokka, kaada päälle liemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 15 minuuttia. Kaada päälle maito ja kerma, anna kiehua hieman kokoon. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuori ja hienonna nyytteihin tuleva sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi pieneksi. Suikaloi siankylki hienoksi, paista sipulia ja siankylkeä ilman että sipuli saa väriä. Lisää omenakuutiot, mausta maustepippurilla. Sekoita ja anna jäähtyä.
3. Levitä dumplinglevyt pöydälle. Laita jokaisen nyytin keskelle täytettä ja penslaa reunat kylmällä vedellä. Käännä nurkat keskelle ja kiinnitä reunat. Paina nyytit kunnolla kiinni. Kuumenna 2 litraa vettä ja 1 ½ rkl suolaa kiehuvaksi padassa. Keitä nyyttejä vedessä 1 ½ minuuttia, nosta ne padasta reikäkauhalla ja tarjoile keiton kanssa tai keitossa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan