Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maa-artisokkakeitto ja juustosarvet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maa-artisokka on maukas kasvis, josta valmistuu Maija Silvennoisen mutkattomalla ohjeella herkullista keittoa. Tarjoa lisäkkeenä juustosarvia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 l kuorittuja maa-artisokkia
  • 4 kpl jauhoista perunaa lohkoina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • suolaa
  • 2 l kasvislientä tai vettä
  • 2 dl kuohukermaa

Juustosarvet

  • 300g (3 levyä valmista voitaikinaa)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 12 kpl tuoreita basilikanlehtiä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota kasviksia noin viisi minuuttia ja lisää suola. Kuullota kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää kasvisliemi tai vesi sekä kerma.

Anna hautua kannen alla aivan kypsäksi, niin että kasvikset alkaa hajoamaan.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile lisäkkeeksi juustosarvet valmiista voitaikinasta.

Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita eli yhdestä levystä tulee neljä kolmiota. Laita basilikanlehdet ja jaa juustoraaste kolmioille. Kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa noin kymmenen minuuttia.

Lisää aiheesta:

Pinjanmakuinen fetajuusto-parsakaalipiirasMaa-artisokkapiirasPiccata-leivitettyä kesäkurpitsaa ja paprikariisiäSienitäytteinen kesäkurpitsaKevyet punajuuri-jauhelihapihvitLehtikaalipiiras
Maa-artisokkakeittoAlkuruoatKeitotGoGreenVideoreseptitLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto
  • 25.10.201614:59
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat

  • 10.04.201409:07
    Cocktail alkupalat

    Mantelivoilla maustettua maa-artisokkaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastrami ja maa-artisokkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein