Maa-artisokkakeitto ja juustosarvet

Maa-artisokka on maukas kasvis, josta valmistuu Maija Silvennoisen mutkattomalla ohjeella herkullista keittoa. Tarjoa lisäkkeenä juustosarvia.

Ainekset

  • 2 rkl voita
  • 1 l kuorittuja maa-artisokkia
  • 4 kpl jauhoista perunaa lohkoina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • suolaa
  • 2 l kasvislientä tai vettä
  • 2 dl kuohukermaa

Juustosarvet

  • 300g (3 levyä valmista voitaikinaa)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 12 kpl tuoreita basilikanlehtiä

Voiteluun

  • muna

Pinnalle

  • unikonsiemeniä

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa ja lisää kasvikset. Kuullota kasviksia noin viisi minuuttia ja lisää suola. Kuullota kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää kasvisliemi tai vesi sekä kerma.

Anna hautua kannen alla aivan kypsäksi, niin että kasvikset alkaa hajoamaan.

Soseuta keitto ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile lisäkkeeksi juustosarvet valmiista voitaikinasta.

Leikkaa taikinasta taikinapyörallä kolmioita eli yhdestä levystä tulee neljä kolmiota. Laita basilikanlehdet ja jaa juustoraaste kolmioille. Kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteessa noin kymmenen minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.