Maa-artisokkakeitto á la Niki
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- sherryä
- 2 rkl voita
- suolaa
- valkopippuria
- sitruunamehua
Valmistusohje
Kuori maa-artisokat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota pannussa tilkassa öljyä. Laita maa-artisokan palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsäksi. Lisää puolet maidosta ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, lisää loput maidosta sekä voi ja sherry. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu, tarkista maku.
Resepti: Nicolas Thieulon
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa