Maa-artisokkakeitto á la Niki

4:lle hengelle

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • sherryä
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Kuori maa-artisokat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota pannussa tilkassa öljyä. Laita maa-artisokan palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsäksi. Lisää puolet maidosta ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, lisää loput maidosta sekä voi ja sherry. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu, tarkista maku.

Resepti: Nicolas Thieulon

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!