Maa-artisokkakeitto á la Niki
Julkaistu
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 500 g maa-artisokkaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- sherryä
- 2 rkl voita
- suolaa
- valkopippuria
- sitruunamehua
Valmistusohje
Kuori maa-artisokat ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota pannussa tilkassa öljyä. Laita maa-artisokan palat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että palat peittyvät. Keitä kypsäksi. Lisää puolet maidosta ja soseuta sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle, lisää loput maidosta sekä voi ja sherry. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu, tarkista maku.
Resepti: Nicolas Thieulon
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät