Maa-artisokkaa salaattipedillä
Kesäkeittiössä Markus valmistaa maa-artisokkaa salaattipedillä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- maa-artisokkaa
- erilaisia salaatteja
- kermaviiliä
- sitruunan mehua
- suolaa, pippuria
- kylmäpuristettua rypsiöljyä
- amaranttia
- minibasilikaa
- verisuolaheinää
- herneenversoja
- ananassalviaa
Valmistusohje
Siisti ja viipaloi maa-artisokkaa tarpeesi mukaan. Ruskista pannulla tai grillissä. Revi käsin erilaisia salaatteja (vältä veistä, jotta salaatinreunat eivät tummenisi). Sekoita kermaviiliin amaranttia ja minibasilikaa makusi mukaan. Mausta kermaviilikastike sitruunamehulla ja lorauksella kylmäpuristettua rypsiöljyä. Lisää myös ripaus suolaa ja pippuria kastikkeeseen. Sekoita hyvin. Aseta maa-artisokan viipaleet, erilaiset salaatit ja yrtit (esimerkiksi verisuolaheinää, herneenversoja ja ananassalviaa) lautaselle ja koristele kermaviilikastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti