Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

Maa-artisokat ovat syksyinen herkku. Tässä ne tarjoillaan keitossa ruskistettujen herkkusienten kera. Älä kuitenkaan anna artisokkien maata kuorittuina liian kauan, silloin ne tummuvat. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyväksi avuksi keiton valmistamisessa.

Neljälle

  • 600 g maa-artisokkia
  • 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • ½-1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo maa-artisokat. Jos artisokat ovat isoja, leikkaa ne paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa valkoinen osa 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä artisokat ja purjo pehmeiksi ½ litrassa vettä. Sekoita pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kaada takaisin kattilaan.

2. Lisää loput vedestä sekä liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Pidä keitto lämpimänä.

3. Viipaloi herkkusienet ohuesti, ruskista ne kevyesti voissa. Kaada keitto lämpimille lautasille ja asettele ruskistetut sieniviipaleet koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!