Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 600 g maa-artisokkia
  • 1 pieni purjo, vain valkoinen osa
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • ½-1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo maa-artisokat. Jos artisokat ovat isoja, leikkaa ne paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja leikkaa valkoinen osa 3 cm pituisiksi paloiksi. Keitä artisokat ja purjo pehmeiksi ½ litrassa vettä. Sekoita pyreeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, kaada takaisin kattilaan.

2. Lisää loput vedestä sekä liemikuutiot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kerma. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Pidä keitto lämpimänä.

3. Viipaloi herkkusienet ohuesti, ruskista ne kevyesti voissa. Kaada keitto lämpimille lautasille ja asettele ruskistetut sieniviipaleet koristeeksi.

Maa-artisokat ovat syksyinen herkku. Tässä ne tarjoillaan keitossa ruskistettujen herkkusienten kera. Älä kuitenkaan anna artisokkien maata kuorittuina liian kauan, silloin ne tummuvat. Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyväksi avuksi keiton valmistamisessa.

Lisää aiheesta:

SuppilovahverokeittoKesän ensimmäinen kasviskeittoCrème VichyssoiseNokkoskeittoJuureskeittoParsakaalikeitto
Maa-artisokkakeittoAlkuruoatKeitotKananmunatonKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Maa-artisokkakeitto
  • 25.10.201614:59
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto ja broilerinreisirullat

  • 10.04.201409:07
    Cocktail alkupalat

    Mantelivoilla maustettua maa-artisokkaa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Maa-artisokkaa ja herkkusieniä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastrami ja maa-artisokkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein