Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maa-artisokka-pekonileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoile toastit alkuruokana, eleganttina lounaana tai illallisena. Valmistele mielellään eri vaiheet ja gratinoi juuri ennen tarjoilua.

6 kpl

  • 6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 2 pkt pekonia, hienonnettuna
  • juustoraastetta

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3-4 dl maitoa tai vaaleaa lientä
  • noin 300 g maa-artisokkia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Kuori artisokat, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja paloittele pienemmiksi.

3. Ota leivistä pyöreitä paloja. Paista ne nopeasti rapeiksi margariinissa pannulla.

4. Paista sitten pekoni ja valuta talouspaperilla.

5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito tai liemi ja mausta. Kääntele mukaan artisokanpalat, keitä 10 minuuttia.

6. Laita leivät pellille, levitä päälle muhennosta ja pekonia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniLuksuspyttipannuGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaJuuresgratiini pekonillaKinkkua sienimuhennoksellaAnjovistäytteinen pannukakkurulla
LihavoileipäAlkuruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät