Maa-artisokka-pekonileipä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665730/landscape16_9/515/290/d21c20bcc5427802af249fe55647882a/oB/933882-5142.jpg)
Tarjoile toastit alkuruokana, eleganttina lounaana tai illallisena. Valmistele mielellään eri vaiheet ja gratinoi juuri ennen tarjoilua.
6 kpl
- 6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 pkt pekonia, hienonnettuna
- juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa tai vaaleaa lientä
- noin 300 g maa-artisokkia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Kuori artisokat, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja paloittele pienemmiksi.
3. Ota leivistä pyöreitä paloja. Paista ne nopeasti rapeiksi margariinissa pannulla.
4. Paista sitten pekoni ja valuta talouspaperilla.
5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito tai liemi ja mausta. Kääntele mukaan artisokanpalat, keitä 10 minuuttia.
6. Laita leivät pellille, levitä päälle muhennosta ja pekonia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka