Maa-artisokka-pekonileipä
Tarjoile toastit alkuruokana, eleganttina lounaana tai illallisena. Valmistele mielellään eri vaiheet ja gratinoi juuri ennen tarjoilua.
6 kpl
- 6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 pkt pekonia, hienonnettuna
- juustoraastetta
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3-4 dl maitoa tai vaaleaa lientä
- noin 300 g maa-artisokkia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Kuori artisokat, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja paloittele pienemmiksi.
3. Ota leivistä pyöreitä paloja. Paista ne nopeasti rapeiksi margariinissa pannulla.
4. Paista sitten pekoni ja valuta talouspaperilla.
5. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen, lisää maito tai liemi ja mausta. Kääntele mukaan artisokanpalat, keitä 10 minuuttia.
6. Laita leivät pellille, levitä päälle muhennosta ja pekonia, ripottele päälle juustoa ja gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan