Luumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella

Tarjoile tätä klassikkoruokaa hienolla päivällisellä, ja saat osaksesi kehuja ja ihailua! Tämä on hyvä esimerkki kotiruoasta, josta on tullut kutsuille sopivaa ruokaa. Murean ja mehukkaan porsaanseläkkeen salaisuus on pitkä paistoaika ja matala paistolämpötila.

Neljälle

  • 1 kg porsaanseläkettä luulla
  • 1 iso porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 1 rkl voita
  • 3-4 dl vettä
  • 1 timjaminoksa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita

Tarjoiluun

  • perunoita, vihanneksia ja omenasosetta

Tarvitset myös

  • paistolämpömittarin
  • sidelankaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lihasta luu ja paloittele luu pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna juurekset ja sipuli karkeasti. Laita luumut likoamaan. Tee lihaan viilto pituussuuntaan, täytä aukko luumuilla ja sido liha tiukasti sidelangalla. Laita paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

2. Laita liha, luut, sipuli, juurekset ja voi uunipannuun. Laita uuniin. Anna paistin saada väriä joka puolelta kääntämällä sitä moneen otteeseen. Lisää vettä pannuun tarvittaessa ja paahda paistia kunnes lämpömittari näyttää 85 astetta, tähän menee n. 1 tunti. Ota liha uunista ja anna sen levätä.

3. Siivilöi liemi pannusta. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Suurusta kastike lisäämällä suurusta samalla sekoittaen, kunnes saat toivotun sakeuden. Tarjoile liha keskipaksuina viipaleina kastikkeen, kauden vihannesten ja perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!