Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg porsaanseläkettä luulla
  • 1 iso porkkana
  • 20 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • 200 g kivettömiä luumuja
  • 1 rkl voita
  • 3-4 dl vettä
  • 1 timjaminoksa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita

Tarjoiluun

  • perunoita, vihanneksia ja omenasosetta

Tarvitset myös

  • paistolämpömittarin
  • sidelankaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lihasta luu ja paloittele luu pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna juurekset ja sipuli karkeasti. Laita luumut likoamaan. Tee lihaan viilto pituussuuntaan, täytä aukko luumuilla ja sido liha tiukasti sidelangalla. Laita paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

2. Laita liha, luut, sipuli, juurekset ja voi uunipannuun. Laita uuniin. Anna paistin saada väriä joka puolelta kääntämällä sitä moneen otteeseen. Lisää vettä pannuun tarvittaessa ja paahda paistia kunnes lämpömittari näyttää 85 astetta, tähän menee n. 1 tunti. Ota liha uunista ja anna sen levätä.

3. Siivilöi liemi pannusta. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Suurusta kastike lisäämällä suurusta samalla sekoittaen, kunnes saat toivotun sakeuden. Tarjoile liha keskipaksuina viipaleina kastikkeen, kauden vihannesten ja perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoUunilammascurryLammasta tillikastikkeessaLuumutäytteinen porsaanseläkePorsaanpaistia ja punakaaliaRapeakuorinen uunikinkku
PorsaanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tarjoile tätä klassikkoruokaa hienolla päivällisellä, ja saat osaksesi kehuja ja ihailua! Tämä on hyvä esimerkki kotiruoasta, josta on tullut kutsuille sopivaa ruokaa. Murean ja mehukkaan porsaanseläkkeen salaisuus on pitkä paistoaika ja matala paistolämpötila.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla