Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumutarteletti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmisvoitaikinasta loihdit käden käänteessä herkullisen luumutarteletin. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. Kevyesti vaahdotettu kerma kruunaa nautinnon.

6-8 annosta

  • 600 g luumuja
  • 1 paketti valmista voitaikinaa
  • 1 rkl sokeria
  • leivinpaperia

Valmistusohje

1. Sulata voitaikina ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Jos käytät pakastettua taikinaa, jauhota alusta ja kaulin kevyesti. Aseta neljä taikinalevyä neliöiksi niin, että reunat ovat noin 1 cm limittäin. Kauli taikina kaksinkertaiseksi alkuperäiseen kokoon nähden.

2. Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan noin 28 cm ympyrä. Siirrä varovasti taikina leivinpaperilla pellille ja tee siihen reikiä haarukalla. Aseta luumupalat kuori ylöspäin taikinalle. Aloita noin 2 cm reunasta ja jatka ympyröitä sisään päin keskelle asti. Sirottele päälle sokeri. Tähän asti voit valmistaa tarteletin etukäteen.

3. Paista tartelettia uunin keskiosassa 15 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Lisää aiheesta:

Pienet Tarte TatinitLakkatarteletit jäätelön keraPariisinpalatHedelmänyytitKahvisarvet marmeladillaVoitaikinanyytit omenalla
TartalettiMakeat leivonnaisetSadonkorjuuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumutarteletti

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Lakkatarteletit jäätelön kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Tarteletit sitruunatahnalla

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikka-sitruunatarteletit

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tarteletit vaniljakreemin kera