Luumutarteletti

Valmisvoitaikinasta loihdit käden käänteessä herkullisen luumutarteletin. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä. Kevyesti vaahdotettu kerma kruunaa nautinnon.

6-8 annosta

  • 600 g luumuja
  • 1 paketti valmista voitaikinaa
  • 1 rkl sokeria
  • leivinpaperia

Valmistusohje

1. Sulata voitaikina ja kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa luumut neljään osaan ja poista kivet. Kauli taikina leivinpaperin päällä. Jos käytät pakastettua taikinaa, jauhota alusta ja kaulin kevyesti. Aseta neljä taikinalevyä neliöiksi niin, että reunat ovat noin 1 cm limittäin. Kauli taikina kaksinkertaiseksi alkuperäiseen kokoon nähden.

2. Leikkaa taikinasta halkaisijaltaan noin 28 cm ympyrä. Siirrä varovasti taikina leivinpaperilla pellille ja tee siihen reikiä haarukalla. Aseta luumupalat kuori ylöspäin taikinalle. Aloita noin 2 cm reunasta ja jatka ympyröitä sisään päin keskelle asti. Sirottele päälle sokeri. Tähän asti voit valmistaa tarteletin etukäteen.

3. Paista tartelettia uunin keskiosassa 15 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.