Luumusilavoitu kyljysrivi

Luumu antaa hyvän makusäväyksen varsinkin sianlihaan. Keitetyt perunat ja vihannekset sopivat hyvin lisäkkeiksi.

Neljälle

  • 1 ½ kg siankyljysriviä luineen
  • 1 pussi (250 g) kivettömiä kuivattuja luumuja
  • 3 porkkanaa
  • 7 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Halkaise luumut kahtia. Tee syviä viiltoja terävällä veitsellä lihaan ja silavoi kyljysrivi luumuilla eli työnnä luumunpuolikkaat viiltoihin. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria ja ruskista se kauttaaltaan voissa.

2. Siirrä liha pataan ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Kaada pataan lihaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes mittari näyttää 80 astetta, siihen menee noin 1 ½ tuntia. Pane porkkanapalat pataan viimeisten 10 minuutin ajaksi. Nosta kypsä liha padasta ja anna sen levätä alumiinifoliossa 20 minuuttia.

3. Siivilöi liemi padasta ja ota porkkanat siivilästä ja kääri alumiinifolioon, jotta ne pysyvät lämpiminä. Keitä siivilöityä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Sulata voi kasarissa, nosta liedeltä ja sekoita vehnäjauho voisulaan. Nosta kasari takaisin liedelle ja kaada joukkoon lientä vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, soija, pippuri ja suola, keitä hiljaa 5 minuuttia. Leikkaa liha irti luista ja viipaloi. Tarjoile porkkanoiden, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden sekä vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!