Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumusilavoitu kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Luumu antaa hyvän makusäväyksen varsinkin sianlihaan. Keitetyt perunat ja vihannekset sopivat hyvin lisäkkeiksi.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 ½ kg siankyljysriviä luineen
  • 1 pussi (250 g) kivettömiä kuivattuja luumuja
  • 3 porkkanaa
  • 7 dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 3 dl lihalientä
  • 2 ½ rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ rkl voita
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja leikkaa paloiksi. Halkaise luumut kahtia. Tee syviä viiltoja terävällä veitsellä lihaan ja silavoi kyljysrivi luumuilla eli työnnä luumunpuolikkaat viiltoihin. Hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria ja ruskista se kauttaaltaan voissa.

2. Siirrä liha pataan ja työnnä lihan paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Kaada pataan lihaliemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes mittari näyttää 80 astetta, siihen menee noin 1 ½ tuntia. Pane porkkanapalat pataan viimeisten 10 minuutin ajaksi. Nosta kypsä liha padasta ja anna sen levätä alumiinifoliossa 20 minuuttia.

3. Siivilöi liemi padasta ja ota porkkanat siivilästä ja kääri alumiinifolioon, jotta ne pysyvät lämpiminä. Keitä siivilöityä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Sulata voi kasarissa, nosta liedeltä ja sekoita vehnäjauho voisulaan. Nosta kasari takaisin liedelle ja kaada joukkoon lientä vähän kerrallaan ja koko ajan sekoittaen. Lisää kerma, soija, pippuri ja suola, keitä hiljaa 5 minuuttia. Leikkaa liha irti luista ja viipaloi. Tarjoile porkkanoiden, kastikkeen ja keitettyjen perunoiden sekä vihannesten kera.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoNaudanpaistia liemessäLuumutäytteinen porsaanseläkeRiimisuolattua härkää vihannespedilläSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaEsikeitetyt kylkiluurivit
PorsaankyljyksetKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella