Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumupiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä herkullisessa kakussa maistuvat luumu, appelsiini ja manteli. Tarjoile piiraan kanssa vatkattua kermaa.

Ainekset

  • 4 annosta

Piirastaikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl suolaa

Täyte

  • 250 g kuivattuja kivettömiä luumuja
  • 2 appelsiinia
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl ranskankermaa
  • 1 dl sokeria
  • 75 g mantelijauhetta

Koristeluun

  • 2 säilykepersikan puolikasta
  • 1½ dl omena- tai muuta hyytelöä, esimerkiksi mustaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Sekoita vehnäjauhot, voi, sokeri, kananmuna ja suola taikinaksi. Anna taikinan levitä jääkaapissa noin tunnin ajan. Purista appelsiineista mehu ja keitä luumut pehmeiksi mehussa. Pane ne sitten sivuun. Sekoita kananmunat, ranskankerma, sokeri sekä mantelijauhe ja lisää 2 rkl appelsiinimehua luumuista.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli piirastaikina ja vuoraa sillä irtopohjainen, halkaisijaltaan noin 30-senttinen piirasvuoka. Pistele piiraspohjaa haarukalla ja esipaista noin 15 minuuttia. Ota pohja uunista, kun se on saanut kauniin värin. Levitä luumut piiraan pohjalle, kaada päälle mantelitäyte ja paista 200-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna piiraan jäähtyä kokonaan.

3. Leikkaa persikanpuolikkaat lohkoiksi ja aseta ne kylmän piiraan päälle. Sulata hyytelö, kaada se persikoiden päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Lisää aiheesta:

Omenapiirakka ja tuorejuustokastikeManteli-luumupiirakkaPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraAprikoosinmakuinen omenapiirasRaparperitorttuPäärynätorttu rommilla
LuumupiirakkaMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Luumupiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumupiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Madeiraluumupiiras kookoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-luumupiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vaniljainen rommiluumupiirakka

  • 18.02.201300:00
    Hedelmäpiirakka

    Rommi-luumupiirakka