Luumupiiras viinimarjahyytelöllä
Onni on saada kokonainen pussi luumuja anteliailta ystäviltä, joilla on luumupuu puutarhassa, ja saada valmistaa ihana syyspiiras viikonlopuksi!
6-8 palaan
- 4 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 1 dl tomusokeria
- 1 munankeltuainen
Täyte
- 16-20 luumua
- kidesokeria
- 1 dl punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Sekoita voi, tomusokeri ja jauhot, lisää keltuainen ja työstä taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Kääri reunalle foliosuikale. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia, poista folio.
4. Laita vuokaan puolikkaita luumuja, joista olet poistanut kivet. Sokeroi maun mukaan.
5. Paista kypsäksi 20 minuuttia. Sulata hyytelö, vatkaa sileäksi ja lusikoi valmiille piiraalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka