Luumukakkua kardemummalla

Tässä on yksi tapa käyttää herkullista luumusatoa. Tämä on vanhanajan kakku, jossa luumut saavat lisämakeutta hunajasta.

Kahteen kakkuun

  • 25 g hiivaa
  • 75 g voita
  • 2,5 dl maitoa
  • 0,5 dl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 1 l luumuja
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37 asteeseen. Liuota hiiva tilkkaan taikinanestettä, lisää sitten loput nesteestä. Yhdistä suola, sokeri, kardemumma ja jauhot. Lisää jauhoseos nesteeseen. Käytä sähkövatkainta taikinakoukulla tai muuta talouskonetta, jotta saat työstettyä kaikki jauhot taikinaan. Taikinasta pitää tulla pehmeä ja notkea. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Lohko luumut. Kaulitse taikina kahdeksi ympyräksi, jotka ovat reunoilta hieman paksummat kuin keskeltä. Anna kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Vatkaa muna ja penslaa pohjat varoen. Laita luumulohkot kakkupohjille ja paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Norota hunajaa lämpimille kakuille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.