Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Luumukakkua kardemummalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on yksi tapa käyttää herkullista luumusatoa. Tämä on vanhanajan kakku, jossa luumut saavat lisämakeutta hunajasta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kahteen kakkuun

  • 25 g hiivaa
  • 75 g voita
  • 2,5 dl maitoa
  • 0,5 dl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 1 l luumuja
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon. Sulata voi, lisää maito ja anna seoksen lämmetä 37 asteeseen. Liuota hiiva tilkkaan taikinanestettä, lisää sitten loput nesteestä. Yhdistä suola, sokeri, kardemumma ja jauhot. Lisää jauhoseos nesteeseen. Käytä sähkövatkainta taikinakoukulla tai muuta talouskonetta, jotta saat työstettyä kaikki jauhot taikinaan. Taikinasta pitää tulla pehmeä ja notkea. Anna kohota 30 minuuttia.

2. Lohko luumut. Kaulitse taikina kahdeksi ympyräksi, jotka ovat reunoilta hieman paksummat kuin keskeltä. Anna kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Vatkaa muna ja penslaa pohjat varoen. Laita luumulohkot kakkupohjille ja paista uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Norota hunajaa lämpimille kakuille.

Lisää aiheesta:

Mustikkapullat kuorrutteellaKarlsbader-sarvetBaba au RhumSahramipullat rahkastaKahvisarvet hillolla tai hunajallaLuumutortut eli joululeivokset
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku