Kääryleistä tulee vain maukkaampia, mitä pidempään ne saavat porista kattilassa. Lisää lientä jos kastikkeesta tulee liian paksua. Voit muunnella täytettä esimerkiksi pikkukurkuilla, savukinkulla tai aurinkokuivatuilla tomaateilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g tuoretta sianlihaa (kinkkua, kokolihaa) viipaleina
- 1 pss kuivattuja luumuja, kivettömiä
- hillottua inkivääriä tai kuivaa jauhettua
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl lientä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- perunalunta
Valmistusohje
1. Nuiji lihaviipaleet ohuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Käytä joko hieman hillottua inkivääriä joka kääryleeseen tai ripottele päälle hieman jauhettua. Laita päälle luumu jokaiselle viipaleelle ja kääri rullalle, kiinnitä hammastikuilla.
2. Kääntele kääryleet kevyesti suolatuissa jauhoissa ja ruskista joka puolelta.
3. Laita matalaan pataan nokareeseen voita. Lisää loput luumut. Lisää liemi, viini ja kerma.
4. Anna porista kannen alla 30 minuuttia.
5. Tarjoile perunalumen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.