Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
Julkaistu
(Päivitetty )
Luumuhillo valmistuu syksyn luumuista helposti! Luumuhillolla voit täyttää leivonnaiset, tarjota lettujen tai pannukakun seurana, nauttia juustojen kanssa tai herkutella vaikkapa paahdetun leivän kanssa. Voit myös säilöä hillon joulutorttuja varten! Reseptin teki Hellapoliisi.
Ainekset
- 800 g tuoreita luumuja tai kriikunoita
- 1 kanelitanko
- 3/4 dl vettä
- 2 dl hillosokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Luumuhillo:
Valmistusaika: 20 min
- Poista luumuista tai kriikunoista kivet ja paloittele hedelmät pieniksi kuutioiksi.
- Laita ne kasariin yhdessä kanelitangon ja veden kanssa.
- Kiehauta. Lisää hillosokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia välillä sekoitellen.
- Poista kanelitanko.
- Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti