Luumu-konjakkivanukas

Pikkujoulunmakuinen luumu-konjakkivanukas on ihana jälkiruoka. Anna vanukkaan hyytyä rauhassa seuraavaan päivään ja tarjoa se raikkaan marjakastikkeen kera.

Luumusose

  • 200g kivettömiä kuivattuja luumuja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl konjakkia

Vanukas

  • 2 munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 5 liotettua liivatetta
  • 2 dl kuohukerma löysänä vaahtona

Valmistusohje

Laita kattilaan luumut, sokeri, vesi ja konjakki. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia kunnes luumut ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella.

Laita munat, sokeri ja maito teräskulhoon. Laita kulho vesihauteeseen ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi miedolla lämmöllä. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita joukkoon luumusose ja nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon.

Laita vanukas kumottaviin annosvuokiin tai rengasvuokaan. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa ja tarjoa raikkaan marjakastikkeen sekä rapean keksin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!