Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lusseleivonnaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 satsiin

  • 50 g hiivaa
  • 200 g margariinia, sulatettua
  • 5 dl maitoa
  • 2 pkt sahramia, 1 g
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • n. 14 dl jauhoja
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • rusinoita

Valmistusohje

1. Kuumenna margariini ja maito kädenlämpöiseksi, liuota nesteeseen hiiva ja sahrami.

2. Lisää suola, sokeri, muna ja vain sen verran jauhoja, että taikinasta tulee notkea. Kohota 30 minuuttia.

3. Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa se osiin ja pyörittele sormenpaksuisiksi pitkoiksi, paloittele osiksi ja muotoile S-muotoisiksi ”lussekissoiksi” - tai käytä puolet taikinasta pyöreään lussekakkuun.

4. Laita leivonnaiset leivinpaperille pellille, kohota 20-30 minuuttia. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

5. Penslaa leivonnaiset munalla, painele niihin rusinoita ja paista uunin keskitasolla – lussekissoja 250 asteessa 5-8 minuuttia, kakkua 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Nämä perinteiset ruotsalaiset Lucia-leivonnaiset maustuvat ihanalta ja näyttävät kauniilta. Jos rouhit sahramin sokeriripauksen kanssa morttelissa, saat enemmän makua ja väriä. Mitä vähemmän jauhoja käytät, sitä mehukkaammat leivonnaiset saat.

Lisää aiheesta:

Mustikkapullat kuorrutteellaKardemummapalmikkoMantelipalmikkoTäytetyt sahramipullatSahramipullat rahkastaSahramitaikina
LeivoksetKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset