Lumikananmunat vaniljapeilillä
Klassiset lumikananmunat tarjoillaan tässä vaniljakastikepeilillä kolakastikkeen ja mantelilastujen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 munanvalkuaista
- 1 ½ rkl kidesokeria
Keittämiseen
- 1 l vettä
- 3 rkl kidesokeria
Tarjoiluun
- vaniljakastiketta
- kolakastiketta
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Lumikananmunat: Keitä vesi suuressa kattilassa, lisää sokeri. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti.
2. Muotoile vaahdosta kahdella ruokalusikalla suuria lumimunia, laita muutama kerrallaan varovaisesti kiehuvaan veteen. Keitä 1 minuutti, käännä ja keitä vielä 1 minuutti. Nosta kattilasta ja valuta talouspaperilla.
3. Levitä peili vaniljakastikkeesta neljälle syvälle lautaselle. Laita lumimuna jokaiselle peilille, koristele kolakastikkeella ja mantelilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka