Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lounassämpylät pekonilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lounassämpylät ovat maukkaita tarjoiltavia lämpiminä vihersalaatin kera. Kylminä ne sopivat täydellisesti retkelle.

25 kpl

  • 50 g hiivaa
  • 6 dl haaleaa vettä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1-2 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 7 dl grahamjauhoja
  • 7-8 dl vehnäjauhoja

Pekonitäyte

  • 200 g hienonnettua pekonia
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 iso paprika, hienonnettuna
  • ½ tl timjamia
  • noin 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Murusta hiiva kulhoon ja liuota se kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset, työstä mukaan niin paljon jauhoja että taikina irtoaa kulhon reunoista.

2. Kohota liinan alla n. 40 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte, paista pekoni, sipuli ja paprika pannussa ja mausta timjamilla.

3. Työstä sitten taikinaa hetki leivinpöydällä, jaa se kolmeen osaan. Kaulitse jokainen osa pitkulaiseksi, n. 1 cm paksuksi levyksi. Ota siitä taikinapyörällä n. 8X8 cm neliöitä.

4. Laita jokaiselle neliölle täytettä, ripottele päälle juustoraastetta. Taita nurkat yhteen, nipistä kiinni ja pyöritä pyöreiksi sämpylöiksi. Laita ne sauma alaspäin leivinpaperille pellille. Anna kohota 20-30 minuuttia.

5. Paista uunin keskitasolla n.15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

6. Pakkaa niin monta kuin tarjoilet kerralla pieniin muovipusseihin. Ota ne aamulla pakkasesta niin ne ovat sulaneet sopivasti lounasaikaan. Kun olet sulattanut sämpylöitä, ne on syötävä saman päivän aikana.

Lisää aiheesta:

Pähkinä-hedelmä-porkkanaleivätRuokaleivät herkkusisuksinRouheat pomeranssikorputSipuli- ja anjovistäytteinen rieskaPizza verdePizza Marinara
Täytetty sämpyläVälipalatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty sämpylä
  • 14.06.201714:23
    Huomenta Suomi

    Nizzan leipä

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Pizzasämpylät

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Täytetyt retkisämpylät

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Sämpylät tonnikala- ja kinkkutäyttein

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Katkarapusämpylät