Lounaspiparit

Nämä ovat ihania, hieman sitkeitä pikkuleipiä. Nämäkin piparit sopivat mainiosti nautittavaksi esimerkiksi juustoviipaleen kera.

50 kpl

  • 3 dl kidesokeria
  • 4 dl siirappia
  • 150 g voita
  • 1 rkl jauhettua kanelia
  • ½ rkl jauhettua inkivääriä
  • ½ rkl jauhettua mausteneilikkaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 dl maitoa
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl hirvensarvisuolaa
  • 18-19 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri ja siirappi kiehuvaksi, kaada seos kuumana voin ja mausteiden päälle. Vatkaa kaikki munat sekä maito ja vatkaa munamaito sokerisiirappiseokseen.

2. Sekoita sooda, hirvensarvisuola ja jauhot, työstä taikinanesteeseen kunnes saat notkean taikinan. Laita taikina muovikelmun alla jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina paloihin, kieritä ne paksuiksi pitkoiksi ja leikkaa pitkot pikkuleiviksi, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!