Nämä ovat ihania, hieman sitkeitä pikkuleipiä. Nämäkin piparit sopivat mainiosti nautittavaksi esimerkiksi juustoviipaleen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
50 kpl
- 3 dl kidesokeria
- 4 dl siirappia
- 150 g voita
- 1 rkl jauhettua kanelia
- ½ rkl jauhettua inkivääriä
- ½ rkl jauhettua mausteneilikkaa
- 2 kananmunaa
- 2 munankeltuaista
- 1 dl maitoa
- 2 tl soodaa
- 2 tl hirvensarvisuolaa
- 18-19 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna sokeri ja siirappi kiehuvaksi, kaada seos kuumana voin ja mausteiden päälle. Vatkaa kaikki munat sekä maito ja vatkaa munamaito sokerisiirappiseokseen.
2. Sekoita sooda, hirvensarvisuola ja jauhot, työstä taikinanesteeseen kunnes saat notkean taikinan. Laita taikina muovikelmun alla jääkaappiin 1 vuorokaudeksi.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jaa taikina paloihin, kieritä ne paksuiksi pitkoiksi ja leikkaa pitkot pikkuleiviksi, jotka laitat leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.