Lounasleipäset
Ruokaisia leipäruutuja, jotka ovat hyvää retkievästä tai lounaalla salaatin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
12 leipäruutua
- 50 g hiivaa
- 5 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 4 dl kauraryynejä
- 4 dl grahamjauhoa
- n. 7 dl erikoisvehnäjauhoa
Täyte
- 1 paketti pekonisuikaleita
- 150 g juustoraastetta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Ruskista pekonisuikaleita pannussa ja valuta talouspaperilla. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, lisää loput ainekset ja vaivaa sileäksi taikinaksi. Vaivaa leivinpöydällä, peitä ja anna nousta hetki.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa taikina kahtia ja kauli toinen puoli suoraan leivinpaperin päällä isoksi suorakaiteeksi. Siirrä taikinalevy paperin päällä uunipellille. Ripottele puolet juustoraasteesta levylle, sitten pekonisuikaleet ja sen jälkeen loppu juustoraaste. Sirottele paprikajauhetta pinnalle. Kauli toinen taikinanpuolikas levyksi, nosta täytetyn levyn päälle ja painele kevyesti. Ripottele hieman jauhoja pinnalle. Jaa kakku 12 osaan. Anna nousta peitettynä 20 minuuttia.
3. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes leipä on kypsää ja kauniinväristä. Jäähdytä ritilällä. Taita palaset erilleen ja tarjoile leivät tuoreina. Ylijääneet kannattaa pakastaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti