Loistokas tournedos
Tässä tyylikäs pieni illallinen. Ellei sinulla ole korvasieniä, voit vaihtaa ne muihin sieniin, esimerkiksi kantarelleihin tai herkkutatteihin.
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 palaa härän sisäfileetä
- 1 pieni sipuli
- 200 g herkkusieniä
- 1 purkki korvasieniä
- suolaa ja pippuria
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl kuohukermaa
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 2 vihreää omenaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Silppua sipuli, viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulia ja herkku- sekä korvasieniä voissa kasarissa. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi ja keitä kokoon, kunnes 2/3 on jäljellä. Lisää kerma joukkoon ja sekoita mukaan tomaattipyree. Keitä hiljaa, kunnes kastike paksuuntuu, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista ne voissa pari minuuttia puoleltaan, tai haluamaasi kypsyysasteeseen. Pidä lämpiminä.
3. Leikkaa leivistä reunat ja leikkaa omenista neljä suurta viipaletta kuoret mukana. Paista leipiä ja omenasiivuja voissa keskilämmöllä. Nosta leivät tarjoiluvadille, peitä omenaviipaleilla ja nosta päälle pihvit. Kaada kuuma kastike päälle ja tarjoile. Vihersalaatti on hyvää ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan