Loimutettua porsaanfilettä, korvasienikastiketta, rosmariiniperunoita ja grillattua parsakaalia
Risto Mikkolan reseptissä porsaanfilee ja korvasienet muodostavat herkullisen makuparin.
Loimutettu porsas
- n. 1,5 kg HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton
- 7,5 dl vettä
- 0,5 dl suolaa
- pippuria
Korvasienikastike
HUOM! Korvasienet tulee keittää kaksi kertaa ennen käyttöä!
- 250 g korvasieniä, hienonnettuna
- 100 g sipulia, hienonnettuna
- 1 dl valkoviiniä
- 250 g Valio Crea ruokakerma kolme sipulia
- 2 rkl Valio voita
- 1 dl kevätsipulia, hienonnettuna
Rosmariiniperunat
- 400 g uusia perunoita, keitettynä
- 1 pnt Järvikylän rosmariini
- suolaa, pippuria
- SAGA Leivinpaperi, SAGA Folio
Grillattua parsakaalia
- parsakaali
- suolaa, pippuria, öljyä
Valmistusohje
Kiehauta suola ja vesi kattilassa, jäähdytä. Putsaa porsaanfilee ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Kaada suolaliemi lihojen päälle ja anna maustua muutama tunti. Ota lihat liemestä, kuivaa talouspaperilla ja grillaa lihoja molemmilta puolilta kolme minuuttia.
Kuullota sipuli ja korvasienet voissa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitä viisi minuuttia.
Pujottele keitetyt perunat rosmariinioksiin ja grillaa kevyesti grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voit muotoilla leivinpaperia ja foliota päällekkäin käyttäen grillipellin ja grillata perunat myös sen päällä.
Leikkaa parsa lohkoiksi ja keitä yksi minuutti. Grillaa esikeitetyt parsalohkot grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka