Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Loimutettua porsaanfilettä, korvasienikastiketta, rosmariiniperunoita ja grillattua parsakaalia

Julkaistu 05.07.2016 13:03

MTV LIFESTYLE

Risto Mikkolan reseptissä porsaanfilee ja korvasienet muodostavat herkullisen makuparin.

Loimutettu porsas

  • n. 1,5 kg HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton
  • 7,5 dl vettä
  • 0,5 dl suolaa
  • ​pippuria

Korvasienikastike

    HUOM! Korvasienet tulee keittää kaksi kertaa ennen käyttöä!

    • 250 g korvasieniä, hienonnettuna
    • 100 g sipulia, hienonnettuna
    • 1 dl valkoviiniä
    • 250 g Valio Crea ruokakerma kolme sipulia
    • 2 rkl Valio voita
    • 1 dl kevätsipulia, hienonnettuna

    Rosmariiniperunat

    • 400 g uusia perunoita, keitettynä
    • 1 pnt Järvikylän rosmariini
    • suolaa, pippuria
    • SAGA Leivinpaperi, SAGA Folio

    Grillattua parsakaalia

    • parsakaali
    • suolaa, pippuria, öljyä

    Valmistusohje

    Kiehauta suola ja vesi kattilassa, jäähdytä. Putsaa porsaanfilee ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Kaada suolaliemi lihojen päälle ja anna maustua muutama tunti. Ota lihat liemestä, kuivaa talouspaperilla ja grillaa lihoja molemmilta puolilta kolme minuuttia.

    Kuullota sipuli ja korvasienet voissa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitä viisi minuuttia.

    Pujottele keitetyt perunat rosmariinioksiin ja grillaa kevyesti grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Voit muotoilla leivinpaperia ja foliota päällekkäin käyttäen grillipellin ja grillata perunat myös sen päällä.

    Leikkaa parsa lohkoiksi ja keitä yksi minuutti. Grillaa esikeitetyt parsalohkot grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Lisää aiheesta:

    MasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiGrillattua koljaa siiderikastikkeellaUunissa kypsennetty puna-ahven ja viipaleperunatLampaanfileetä roseepippurikastikkeellaKassleria chutneyn ja lohkoperunoiden keraPunajuurinen seljanka
    PääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Pääruoat
    • 27.10.12:41
      Tomaattikeitto

      Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

    • 20.10.12:41
      Aasialainen ruoka

      Fried rice eli paistettu riisi Fami Caon tapaan

    • 29.8.15:09
      Kasvispyörykät

      Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

    • 13.6.13:41
      Leipä

      Juhannuksen grillileivät

    • 30.5.14:48
      Lammasvartaat

      Lammaskofta & feta-jogurttikastike