Lohkoperunat
David rakastaa perunoita. Muussattuina, paistettuina - ihan missä tahansa muodossa. Tämä resepti on hänen suosikkinsa, koska se on takuuherkullista ja nopea valmistaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 hengelle
- 700 g kiinteämaltoisia perunoita
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- tuoretta salviaa hienonnettuna
- tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Jos David joskus tarvitsisi syyn olla aloittamatta "vähähiilihydraattista" -dieettiä, se olisi juuri tämä ruoka.
- Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
- Pilko tai lohko perunat. Asettele ne suureen vuokaan. Ripottele basilika, salvia, rosmariini ja valkosipulit perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ripottele neitsytoliiviöljyä perunoiden päälle ja laita vuoka uuniin noin 45 minuutiksi tai kunnes perunat ovat kullankeltaisia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa