Lohikeitto kurkun ja sinappikastikkeen kera

Ellet ole aiemmin tehnyt lohikeittoa, tässä sinulle resepti. Jos olet keittänyt lohisoppaa, tässä resepti myös sinulle, vähän erilainen sellainen.

Neljälle

  • 400 g lohifileetä
  • ½ punasipuli
  • 1 pala (20 g) juuriselleriä
  • 2 rkl voita
  • 1 l kalalientä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 2 maustemittaa kuivattua timjamia
  • ½ vihreä kurkku
  • ½ nippua tilliä
  • (mahd. suolaa)

Kylmä sinappikastike

  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl karkeaa sinappia
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Sekoita keskenään ranskankerma ja sinappi, purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita ja laita kylmään.

2. Viipaloi punasipuli ohuesti. Kuori selleri ja raasta karkeasti. Kuullota vihanneksia voissa padassa. Kaada joukkoon kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi, mausta laakerinlehdellä ja timjamilla. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Ongi laakerinlehti pois keitosta.

3. Leikkaa lohifilee melko suuriksi kuutioiksi. Laita lohikuutiot keittoon kiehumaan hiljaa 5 minuutiksi. Puolita kurkku pitkittäin ja poista siemenet, leikkaa sitten puolikuiksi. Silppua tilli ja lisää silppu sekä kurkkupalat keittoon. Kiehauta vielä ennen tarjoilua ja maista tarvitaanko lisäsuolaa. Tarjoile kylmä sinappikastike erikseen ja tarjoa lisäksi leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!