Lohikeitto kurkun ja sinappikastikkeen kera
Ellet ole aiemmin tehnyt lohikeittoa, tässä sinulle resepti. Jos olet keittänyt lohisoppaa, tässä resepti myös sinulle, vähän erilainen sellainen.
Neljälle
- 400 g lohifileetä
- ½ punasipuli
- 1 pala (20 g) juuriselleriä
- 2 rkl voita
- 1 l kalalientä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 laakerinlehti
- 2 maustemittaa kuivattua timjamia
- ½ vihreä kurkku
- ½ nippua tilliä
- (mahd. suolaa)
Kylmä sinappikastike
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl karkeaa sinappia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Sekoita keskenään ranskankerma ja sinappi, purista joukkoon valkosipulinkynsi, sekoita ja laita kylmään.
2. Viipaloi punasipuli ohuesti. Kuori selleri ja raasta karkeasti. Kuullota vihanneksia voissa padassa. Kaada joukkoon kalaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi, mausta laakerinlehdellä ja timjamilla. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Ongi laakerinlehti pois keitosta.
3. Leikkaa lohifilee melko suuriksi kuutioiksi. Laita lohikuutiot keittoon kiehumaan hiljaa 5 minuutiksi. Puolita kurkku pitkittäin ja poista siemenet, leikkaa sitten puolikuiksi. Silppua tilli ja lisää silppu sekä kurkkupalat keittoon. Kiehauta vielä ennen tarjoilua ja maista tarvitaanko lisäsuolaa. Tarjoile kylmä sinappikastike erikseen ja tarjoa lisäksi leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan