Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohikääretorttu

Julkaistu 04.04.2014 11:57

Tee kevään juhliin herkullinen lohikääretorttu. Täytteessä on tuorejuustoa ja kylmäsavukirjolohta. Resepti: Pro Kala ry.

Ainekset (n. 12 palaa)

    Pohja

    • 4 dl maitoa
    • 1,5 dl ruokakermaa
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 0,5 tl leivinjauhetta
    • ripaus suolaa
    • ripaus muskottia
    • 3 keltuaista
    • 3 valkuaista

    Täyte

    • 200 g tuorejuustoa (valkosipuli, yrtti, pippuri tms)
    • 0,5–1 dl kermaviiliä
    • 1-2 valkosipulinkynttä
    • (suolaa)
    • n.150–200 g kylmäsavukirjolohta
    • 0,5 dl tillisilppua
    • 0,5 dl ruohosipulisilppua

    Valmistusohje

    Mittaa kattilaan maito, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää leivinjauhe, suola ja muskotti. Sekoita seokseen keltuaiset yksitellen taikinaan välillä voimaakkaasti vatkaten.

    Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan varovaisesti. Taikinaan saa jäädä näkyviin valkuaishippuja.

    Levitä taikina kevyesti öljytylle leivinpaperille ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.

    Kumoa levy toiselle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna taikinalevyn jäähtyä. Viipaloi kylmäsavukirjolohi ohuiksi viipaleiksi ellei se ollut valmiiksi viipaloitua. Sekoita täyteen tuorejuusto ja kermaviili sekä murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Laita kermaviiliä sen verran, että saat helposti levittyvän seoksen. Tarkista seoksen maku ja levitä se jäähtyneelle pohjalevylle. Levitä päälle lohiviipaleet ja ripottele kalalle tilli- ja ruohosipulisilppu.

    Kääri levy rullalle kuten kääretorttu ja käännä sauma rullan alle, niin se pysyy kasassa. Kääri rulla hetkeksi paperiin ja anna makujen vetäytyä viileässä. Leikkaa rulla viipaleksi ja nosta tarjolle.

    Vinkki: Voit leikata täytteeseen tulevan kalan pieniksi kuutioiksi ja sekoitta kaikki täytteen ainekset keskenään ja levittäätämän seoksen pohjalevylle.

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiKoko Suomi leipoo: Raikkaan syksyinen porkkana-parsakaali kääretorttu ja syksyinen omena-karpalopiirakka, OonaKoko Suomi leipoo: Syyssadon herkkusieni-pororulla, KatiKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräUudenvuoden pikkusuolaiset valmistuvat helposti ja nopeasti – poimi talteen maukkaat reseptitYstävänpäivän voileipäkakku
    LohirullatLohipiirakkaÄitienpäiväKevään juhlatVappuAjankohtaistaBrunssiLeivontaSuolaiset leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Lohirullat
    • 18.02.201300:00
      Alkuruoat

      Marinoidut surimi-kylmäsavulohirullat

    • 04.04.201411:57
      Lohipiirakka

      Lohikääretorttu

    • 18.02.201300:00
      Vappu

      Lohirullia patongilla

    • 18.02.201300:00
      Kevyt

      Kylmäsavulohirullat

    • 18.02.201300:00
      Kananmunaton

      Lohikätköt