Lohi-sahramikeitto
Maukas keitto, joka on helppo ja nopea tehdä suurellekin joukolle. Sahramissa on selvä, sille tyypillinen maku. Voit säädellä keiton maun mieleiseksesi sahramin määrällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kahdeksalle
- 1 kg lohifileetä
- 1 kg kuorellisia katkarapuja
- 1 purjo
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1-2 g sahramia (2-4 pakkausta)
- 3 ½ dl valkoviiniä (n. ½ pulloa)
- 5 dl kermaa
- 3 litraa kalalientä
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut ja kuutioi lohifilee. Puhdista ja suikaloi purjo. Säästä muutama suikale koristeeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi.
2. Kuullota purjo- ja valkosipulisilppu voissa yhdessä vehnäjauhojen ja sahramin kanssa. Lisää viini, kerma ja kalaliemi vähitellen ja sekoittaen. Kiehuta hiljalleen 5 minuuttia.
3. Lisää lohikuutiot keittoon ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ota keitto liedeltä ja lisää katkaravut. Ripottele päälle purjosuikaleet ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan