Lohi-katkarapukakku
Voileipäkakut ovat juhlapöydän kestohittejä. Valmista kakut edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään ja koristele juhlapäivän aamuna. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
Pohjat
- 20 vaaleaa, isoa paahtoleipäviipaletta
- 1 ½ dl kasvis- tai kalalientä, jäähtynyttä
- 400 g lämminsavustettua lohta
- 400 g ruohosipulituorejuustoa
- 1 dl tillisilppua
- lime-pippuria myllystä
Pinnalle
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 150 g smetanaa
- lime-pippuria myllystä
- 200 g isoja katkarapuja suolaliemessä, valutettuna
- ruohosipulia
Koristeeksi
- sinimailasen ituja
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
Leikkaa leivistä reunat.
Kiehauta kasvis- tai kalaliemi ja jäähdytä.
Kokoa kakku leivinpaperin päälle tarjottimelle tai työlaudalle.
Laita neljä leipäviipaletta vierekkäin ja kostuta.
Vatkaa lämminsavustettua lohta, ruohosipulituorejuustoa ja tillisilppua. Mausta lime-pippurilla.
Jaa tahna kerroksittain kostutettujen leipäviipaleiden väliin.
Laita kakun ympärille foliota tai kelmua ja nosta kakku jääkaappiin vetäytymään mielellään yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja siisti tarvittaessa reunat ja päädyt.
Vatkaa ruohosipulituorejuusto, smetana ja lime-pippuri.
Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille.
Valuta katkaravut ja laita runsaaksi keoksi kakun päälle.
Koristele ruohosipulilla ja halutessasi lime- tai sitruunaviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan