Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-fetapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmistaikinastakin saa aikaan erittäin maukkaan piiraan. Pääset valmisteluista hieman helpommalla. Tarjoile piiras haaleana raikkaan rapean salaatin kanssa.

Kuudelle

  • 1 pkt voitaikinaa
  • 500 g lohifileetä

Marinadi

  • 1 maustemitta paprikajauhetta
  • 1 maustemitta rosmariinia
  • 1 maustemitta oreganoa
  • 1 maustemitta meiramia
  • 1 maustemitta basilikaa
  • 3 rkl oliviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl limetti- tai sitruunamehua

Täyte

  • 6 tomaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g sokeriherneitä
  • 4 munaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita keskenään paprika, rosmariini, oregano, meirami ja basilika. Taputtele seos lohifileen pintaan. Lusikoi päälle öljy, sirottele suolaa ja purista sitrusmehu, Paista fileetä uunissa, kunnes se on läpikypsä, noin 30 minuuttia riippuen fileen paksuudesta. Ota lohi uunista, anna jäähtyä ja paloittele pieniksi paloiksi.

2. Nosta uunin lämpötila 175 asteeseen. Kata pyöreä vuoka (läpimitaltaan noin 25 cm) voitaikinalla. Pistele pohja haarukalla ja esipaista pohjaa 15 minuuttia.

3. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Puhdista ja leikkaa kevätsipulit pieniksi paloiksi. Huuhtele ja siisti sokeriherneet. Leikkaa tomaattien päihin ristiviilto. Asettele tomaatit piiraskuoreen ja jaa lohi, feta, sipulit ja sokeriherneet niiden ympärille. Vatkaa munat jauhon, kerman ja maidon kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munamaito ainesten päälle ja paista piirakkaa 35-45 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Peitä tarvittaessa alumiinifoliolla paistamisen loppupuolella, jos piiras uhkaa tummua liikaa.

Lisää aiheesta:

Värikäs kasvis-kanapiirasKreetalainen kesäkurpitsapiirasVihannespiirakkaTonnikala-juustotorttuTomaattipiirasHellapoliisin kantarelli-pekonipiiras
LohipiirakkaSuolaiset leivonnaisetVappuGoGreenLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Lohipiirakka
  • 02.11.202420:00
    Huomenta Suomi

    Anun lohipiirakka

  • 04.04.201411:57
    Lohirullat

    Lohikääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-savoijinkaalitorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Lohipiirakka pikkujouluihin

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Savulohi-parsapiirakka