Lohi-bento – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.
Raaka-aineet
- 10-15 Ohuehkoa siivua lohta
- 1,5 dl Basmatiriisiä
- 3 dl Vesi
- 1kpl Porkkana
- 200g Varhaiskaali
- 1kpl Pieni keltasipuli
- 1kpl Salottisipuli
- 1 tl Wasabi
- 1 rkl Sushi-inkivääriä
- 1-2 rkl Ruskea sokeri
- 1kpl Avomaankurkku
- 70g Korianteri
- 1kpl Chili
- 1kpl Lime
- 2-3 tl Riisiviinietikkaa
- 2-3 rkl Kalakastiketta
- 1-2 rkl rapsiöljyä
- Mustapippuria maun mukaan
- Suolaa maun mukaan
Valmistusohje
Riisi: Laita kattilaan 3 dl vettä kiehumaan. Lisää suola ja 1,5 dl riisiä. Sekoita nopeasti, laita kansi päälle, laske lämpö matalaksi ja anna kiehua hiljalleen 12 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna olla kannen alla vielä 12 minuuttia. Mausta riisiviinietikalla.
Vietnamilainen salaatinkastike: Laita puolikas chili ja valkosipuli pieninä kuutioina rasiaan. Lisää 1,5 tl riisiviinietikkaa, 1,5 rkl kalakastiketta, 1 rkl sokeria, puolikas limeen mehu ja 1-1½ rkl öljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.
Suikaloi kaali, porkkana ja keltasipulit julienne-muotoon ja siirrä kulhoon. Lisää silputtu korianteri (n. ½ dl).
Aasialainen kurkkusalaatti: Pese kurkusta mullat pois ja kuutioi. Lisää hiennonnettu chili, hienonnettu salottisipuli, puolikkaan limen mehu, riisiviinietikkaa ja kalakastiketta sekä ruskeaa sokeria. Tarkista maku, sekoita kastike salaattiin ja siirrä maustumaan jääkaappiin hetkeksi.
Fileoi lohi ja nypi ruodot. Ota lohen paksuimmasta osasta ”graavisiivuja” 10-15 kpl.
Laita lisäksi pieniin kuppeihin soijaa, wasabia ja sushi-inkivääriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka