Lohi-bento – Katjan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Katja_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 10-15 Ohuehkoa siivua lohta
  • 1,5 dl Basmatiriisiä
  • 3 dl Vesi
  • 1kpl Porkkana
  • 200g Varhaiskaali
  • 1kpl Pieni keltasipuli
  • 1kpl Salottisipuli
  • 1 tl Wasabi
  • 1 rkl Sushi-inkivääriä
  • 1-2 rkl Ruskea sokeri
  • 1kpl Avomaankurkku
  • 70g Korianteri
  • 1kpl Chili
  • 1kpl Lime
  • 2-3 tl Riisiviinietikkaa
  • 2-3 rkl Kalakastiketta
  • 1-2 rkl rapsiöljyä
  • Mustapippuria maun mukaan
  • Suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Riisi: Laita kattilaan 3 dl vettä kiehumaan. Lisää suola ja 1,5 dl riisiä. Sekoita nopeasti, laita kansi päälle, laske lämpö matalaksi ja anna kiehua hiljalleen 12 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna olla kannen alla vielä 12 minuuttia. Mausta riisiviinietikalla.

Vietnamilainen salaatinkastike: Laita puolikas chili ja valkosipuli pieninä kuutioina rasiaan. Lisää 1,5 tl riisiviinietikkaa, 1,5 rkl kalakastiketta, 1 rkl sokeria, puolikas limeen mehu ja 1-1½ rkl öljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.

Suikaloi kaali, porkkana ja keltasipulit julienne-muotoon ja siirrä kulhoon. Lisää silputtu korianteri (n. ½ dl).

Aasialainen kurkkusalaatti: Pese kurkusta mullat pois ja kuutioi. Lisää hiennonnettu chili, hienonnettu salottisipuli, puolikkaan limen mehu, riisiviinietikkaa ja kalakastiketta sekä ruskeaa sokeria. Tarkista maku, sekoita kastike salaattiin ja siirrä maustumaan jääkaappiin hetkeksi.

Fileoi lohi ja nypi ruodot. Ota lohen paksuimmasta osasta ”graavisiivuja” 10-15 kpl. 

Laita lisäksi pieniin kuppeihin soijaa, wasabia ja sushi-inkivääriä.

Parhaat ruokaohjelmat