Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-bento – Katjan resepti

Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 10-15 Ohuehkoa siivua lohta
  • 1,5 dl Basmatiriisiä
  • 3 dl Vesi
  • 1kpl Porkkana
  • 200g Varhaiskaali
  • 1kpl Pieni keltasipuli
  • 1kpl Salottisipuli
  • 1 tl Wasabi
  • 1 rkl Sushi-inkivääriä
  • 1-2 rkl Ruskea sokeri
  • 1kpl Avomaankurkku
  • 70g Korianteri
  • 1kpl Chili
  • 1kpl Lime
  • 2-3 tl Riisiviinietikkaa
  • 2-3 rkl Kalakastiketta
  • 1-2 rkl rapsiöljyä
  • Mustapippuria maun mukaan
  • Suolaa maun mukaan

Valmistusohje

Riisi: Laita kattilaan 3 dl vettä kiehumaan. Lisää suola ja 1,5 dl riisiä. Sekoita nopeasti, laita kansi päälle, laske lämpö matalaksi ja anna kiehua hiljalleen 12 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna olla kannen alla vielä 12 minuuttia. Mausta riisiviinietikalla.

Vietnamilainen salaatinkastike: Laita puolikas chili ja valkosipuli pieninä kuutioina rasiaan. Lisää 1,5 tl riisiviinietikkaa, 1,5 rkl kalakastiketta, 1 rkl sokeria, puolikas limeen mehu ja 1-1½ rkl öljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.

Suikaloi kaali, porkkana ja keltasipulit julienne-muotoon ja siirrä kulhoon. Lisää silputtu korianteri (n. ½ dl).

Aasialainen kurkkusalaatti: Pese kurkusta mullat pois ja kuutioi. Lisää hiennonnettu chili, hienonnettu salottisipuli, puolikkaan limen mehu, riisiviinietikkaa ja kalakastiketta sekä ruskeaa sokeria. Tarkista maku, sekoita kastike salaattiin ja siirrä maustumaan jääkaappiin hetkeksi.

Fileoi lohi ja nypi ruodot. Ota lohen paksuimmasta osasta ”graavisiivuja” 10-15 kpl. 

Laita lisäksi pieniin kuppeihin soijaa, wasabia ja sushi-inkivääriä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Thaibasilika-nauta, korianteri-kookosriisi ja som tam salaatti, Markun ja Samulin reseptiMasterChef: Nahm Jim keitto – Niklaksen reseptiBento-boksi Thai tyyliin – Pietarin reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan reseptiMasterChef VIP: Langustiinit, kaali, pikkelöity retiisi, chilimajoneesi ja pico de gallo – Miska Haakanan reseptiMasterChef VIP: Bouillabaissea, munakoisorouillea, paahdettua leipää ja appelsiinilla maustettuja jättikatkaravun pyrstöjä – Olga Temosen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti