Lohdutusjälkiruoka
Tätä bahrainilaista jälkiruokavanukasta kutsutaan Umm Aliksi, ”Alin äidiksi”. Sen sanotaan olevan ”lohduttava” ruoka, kuten äiti lohduttaa lastaan. Valmista jälkiruoka valmiiksi kaulitusta voitaikinasta, joka ensin paistetaan. Ruusuvettä löytyy itämaisista kaupoista ja apteekista.
Neljälle
- 275 g valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 50 g pistaasipähkinöitä
- 50 g mantelilastuja
- 1 ½ rkl tuorepuristettua sitruunamehua
- 2 ½ dl maitoa
- 2 ½ dl sokeria
- 1 maustemitta jauhettua kanelia
- 1 kananmuna
- 2 tl ruusuvettä
Päällimmäiseksi
- ¾ dl maitoa
- ¾ dl kermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla, levitä voitaikina leivinpaperille. Paista taikinaa 20 minuuttia kunnes se on saanut kauniisti väriä, ota uunista.
2. Nosta uunin lämpötila 190 asteeseen. Purista sitruunamehu. Hienonna pistaasipähkinät. Voitele uunivuoka ja murusta paistettu voitaikina vuokaan. Lisää pähkinät ja mantelit sekä sitruunamehu.
3. Vatkaa kananmuna kulhossa. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi maito, sokeri ja kaneli. Ota kattila liedeltä ja vatkaa muna seokseen. Kaada sekoitus voitaikinan päälle vuokaan.
4. Sekoita ¾ dl maitoa ja ¾ dl kermaa. Pirskottele ruusuvesi vuokaan ja kaada kermamaito päällimmäiseksi. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes jälkiruoka on kullanruskea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan