Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohdutusjälkiruoka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 275 g valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 50 g pistaasipähkinöitä
  • 50 g mantelilastuja
  • 1 ½ rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 maustemitta jauhettua kanelia
  • 1 kananmuna
  • 2 tl ruusuvettä

Päällimmäiseksi

  • ¾ dl maitoa
  • ¾ dl kermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla, levitä voitaikina leivinpaperille. Paista taikinaa 20 minuuttia kunnes se on saanut kauniisti väriä, ota uunista.

2. Nosta uunin lämpötila 190 asteeseen. Purista sitruunamehu. Hienonna pistaasipähkinät. Voitele uunivuoka ja murusta paistettu voitaikina vuokaan. Lisää pähkinät ja mantelit sekä sitruunamehu.

3. Vatkaa kananmuna kulhossa. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi maito, sokeri ja kaneli. Ota kattila liedeltä ja vatkaa muna seokseen. Kaada sekoitus voitaikinan päälle vuokaan.

4. Sekoita ¾ dl maitoa ja ¾ dl kermaa. Pirskottele ruusuvesi vuokaan ja kaada kermamaito päällimmäiseksi. Paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes jälkiruoka on kullanruskea.

Tätä bahrainilaista jälkiruokavanukasta kutsutaan Umm Aliksi, ”Alin äidiksi”. Sen sanotaan olevan ”lohduttava” ruoka, kuten äiti lohduttaa lastaan. Valmista jälkiruoka valmiiksi kaulitusta voitaikinasta, joka ensin paistetaan. Ruusuvettä löytyy itämaisista kaupoista ja apteekista.

Lisää aiheesta:

Hellapoliisin omena-toscatorttuPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraSitruunavanukasta aprikoosikastikkeellaAnanaspalatAmerikkalainen banaanikakkuSitruksiset savariinit
JälkiruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka
  • 30.7.14:36
    Marjat

    Lauri Kaivoluodon marjainen jälkiruoka

  • 26.04.202409:26
    Makeat leivonnaiset

    Nopeat bebe-leivokset

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 12.02.201811:18
    Hellapoliisi

    Mansikka-banoffee

  • 30.06.201710:34
    Kotijäätelö

    Grillatut persikat kanelisokerivoilla ja limetti-basilikajäätelö