Lipeäkalaa, herneitä ja valkokastiketta
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 800 g lipeäkalaa
- 30 g vehnäjauhoja
- 30 g voita
- 5 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 3 dl pakasteherneitä
- 10 perunaa
- tilliä
- rouhittua maustepippuria
- voita voisulaa varten
Valmistusohje
Liota lipeäkalaa yön yli kylmässä vedessä. Lämmitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa ja lisää mukaan vehnäjauhot. Kypsennä hetki, älä ruskista. Lisää mukaan maito vähitellen kokoajan vispaten. Kun kastike on tasaista, vähennä lämpöä ja hauduta sitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Valuta lipeäkala ja leikkaa se tarvittaessa annos paloiksi. Aseta kala hautumaan suolattuun veteen noin 15 minuutiksi. Vesi ei saa kiehua kovaa, koska silloin kala hajoaa. Nosta kala varovasti liinan kautta tarjoiluastiaan. Tarjoile lipeäkala valkokastikkeen, voisulan, keitettyjen herneiden sekä tilli-perunoiden ja rouhitun maustepippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria