Linzitorttua kerman kera
Linzitorttu tulee - kuten nimikin sanoo - itävaltalaisesta Linzin kaupungista. Siinä on neilikan ja kanelin ihanaa makua, ja taikinaristikon läpi pilkistävä vadelmahillo tekee siitä myös näyttävän. Tämä on täydellinen jälkiruoka sille, jolle juhla-aterian valmistaminen aiheuttaa stressiä - tämä kakku on parhaimmillaan, jos se saa levätä pari päivää ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 2 munankeltuaista
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 dl mantelijauhetta
- 2 rkl kaakaota
- ½ rkl kanelia
- ½ tl jauhettua mausteneilikkaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1½ dl vadelmahilloa
- 1 munanvalkuainen
Tarjoiluun
- kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään voi ja sokeri, sekoita sitten munankeltuaiset joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauhot, mantelit, kaakao, kaneli, mausteneilikka, suola ja leivinjauhe. Sekoita tämä seos sitten munaseoksen kanssa taikinaksi.
2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Ota taikinasta kolme neljäsosaa ja levitä se vuokaan, säästä loput. Levitä vadelmahillo taikinan päälle. Pursota jäljelle jääneestä taikinasta reunus ympäri tortun ja tortun päälle ruutukuviointi. Sivele munanvalkuaisella.
3. Pane torttu uuniin, alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista 45-50 minuuttia. Säilytä viileässä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka