Linssikeittoa sitruunalla
Tämä ei välttämättä ole maailman kaunein keitto, mutta ah, niin maukas! Vihreät linssit ovat täynnä terveellisyyksiä, ja niiden maku avioituu hyvin valkosipulin ja sitruunan kanssa. Ellet syö täysin vegetaarisesti, voit käyttää keittoon kanalientä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- ½ kg linssejä
- 1 ½ l lientä
- 2 keltasipulia
- 4 tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 ½ tl kuminaa
- ½ sitruuna
- 2 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Purista sitruunasta mehu. Keitä liemi, lisää linssit sekä puolet sipulista. Lisää tomaatit ja valkosipuli.
2. Keitä soppaa 1 tunti tai kunnes linssit tuntuvat pehmeiltä. Mausta jauhetulla kuminalla ja vastajauhetulla pippurilla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
3. Paista loput sipulista, ruskista kevyesti. Juuri ennen tarjoilua lisäät keittoon sitruunamehun ja ripottelet päälle paistettua sipulia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa