Linssikeitto currylla ja omenalla
Julkaistu
Tästä tulee todella hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan. Käytä mielellään punakuorisia omenoita ja punasipulia saadaksesi väriä keittoon. Punaiset linssit tekevät toki osansa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 punaista omenaa
- 2 punasipulia
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 tl currya
- 1,5 l kana- tai kasvislientä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja omenat karkeasti, paista voissa.
2. Lisää curry ja linssit ja freesaa muutama minuutti polttamatta seosta.
3. Kaada päälle liemi. Alenna lämpöä ja anna seoksen poreilla hiljalleen 20 minuuttia.
4. Keitto on valmis kun linssit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile näkkileipävoileivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut