Linnapaisti
Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa viikonlopuksi mehukkaan linnapaistin. Klassinen annos tunnetaan myös kartanopaistina. Kermainen kastike antaa paistille pehmeyttä ja maukas keitinliemi ytyä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 kg naudan sisäpaistia
- öljyä
- suolaa
Keitinliemi
- vettä
- suolaa
- 1 sipuli lohkoina
- 1 varsisellerinvarsi paloina
- 1 porkkana lohkoina
- 6 anjovisfilettä
- 3 rkl punaviinietikkaa
- 3 piparkakkua muruina
- 1 laakerinlehti
- 6 maustepippuria
Kastike
- 6 dl keitinlientä
- 2 dl kuohukermaa
- anjovislientä
Suuruste
- 2 rkl pehmeää voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti ja mausta se suolalla ja pippurilla.
Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle.
Pane suolalla maustettu vesi kiehumaan kattilaan.
Lisää ruskistettu paisti ja kerää reikäkauhalla vaahtoa niin kauan kuin sitä muodostuu.
Lisää liemeen mausteet ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.
Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että vatkaat voin joukkoon jauhot.
Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.
Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa