Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linnapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 kg naudan sisäpaistia
  • öljyä
  • suolaa

Keitinliemi

  • vettä
  • suolaa
  • 1 sipuli lohkoina
  • 1 varsisellerinvarsi paloina
  • 1 porkkana lohkoina
  • 6 anjovisfilettä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 piparkakkua muruina
  • 1 laakerinlehti
  • 6 maustepippuria

Kastike

  • 6 dl keitinlientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • anjovislientä

Suuruste

  • 2 rkl pehmeää voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön kaksi tuntia ennen valmistusta. Ruskista paisti ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan keskelle.

Pane suolalla maustettu vesi kiehumaan kattilaan.

Lisää ruskistettu paisti ja kerää reikäkauhalla vaahtoa niin kauan kuin sitä muodostuu.

Lisää liemeen mausteet ja keitä paistia noin kaksi tuntia, kunnes mittari näyttää 65-70 astetta. Nosta paisti liemestä ja kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen alumiinifolioon.

Siivilöi liemi ja keitä kokoon tarvittaessa. Lisää liemeen kerma ja kiehauta. Valmista suurus niin, että vatkaat voin joukkoon jauhot.

Suurusta kastike vatkaamalla suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viipaloi paisti ja valuta kastiketta päälle.

Tarjoa paistettujen porkkana- ja lanttusuikaleiden kera. Lisäkkeeksi sopivat myös erilaiset maustetut perunapyreet.

Lisää aiheesta:

Sunnuntaipaisti kinkustaPorsaanpaistia ja punakaaliaKreikkalainen lammas sitruunakastikkeessaNaudanpaisti kermakastikkeessaKokonaisena paistettu porsaan ulkofilee pastan ja punaviinikastikkeen keraPorter-paisti porosta
NaudanpaistiKananmunatonMakujaPääruoatLiharuoka

Makuja-kokki Maija Silvennoinen valmistaa viikonlopuksi mehukkaan linnapaistin. Klassinen annos tunnetaan myös kartanopaistina. Kermainen kastike antaa paistille pehmeyttä ja maukas keitinliemi ytyä.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta