Linnanpaisti ihanalla kastikkeella
Maukkainta linnanpaistissa on kastike, joten älä valmista liian pientä kattilallista.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,3 kg naudanpaistia, sisäpaistia tai selkäpaistia
- 3-4 dl naudanlientä
- 4 pikkusipulia
- 4-6 anjovisfileet, muussattuina
- 1 laakerinlehti
- 6-8 maustepippuria
- 4-5 valkopippuria
- 1 rkl etikkaa
- 1 rkl siirappia
- halutessasi, 2 rkl konjakkia
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 ½ rkl vehnäjauhoja
- 3 dl paistolientä
- 1-2 dl kermaa
- halutessasi, hieman anjovislientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Ruskista se joka puolelta ja laita pataan. Lisää liemi ja muut ainekset, paista hiljalleen n. 1 ½ tuntia tai kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Nosta padasta.
2. Paista margariinia ja jauhoja kattilassa. Lisää siivilöityä paistinlientä ja kermaa, keitä 5 minuuttia. Mausta halutessasi anjovisliemellä.
3. Tarjoile paisti kastikkeen, vihannesten ja säilykekurkun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa