Linnan tähdet: Liekitetyt letut
Linnan tähdet -ohjelmassa Ilkka Danny Lipsasen järjestämillä illallisilla herkuteltiin muun muassa liekitetyillä letuilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Taikina
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl öljyä
- 1 rkl sokeria
- 0,5 tl suolaa
Lisäksi
- 1 dl appelsiini marmeladia
- 1 dl konjakkia liekitykseen
Valmistusohje
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää puolet maidosta, sokeri ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
2. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota vähintään puolisen tuntia.
3. Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin.
4. Täytä letut marmeladilla ja kääri rullalle.
5. Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä ja lisää letut takaisin pannuun.
6. Kaada alkoholi sekaan ja sytytä. Voit käyttää esimerkiksi takkasytytintä apunasi. Liekitä hetki ja tarjoile
7. Tarjoile jäätelön kanssa
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti