Lindströminpihvit ja piparjuurikermakstike
Nämä pihvit tarjotaan piparjuurikermakastikkeen kera.
Pihvit
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1 dl vedessä turvotettuja korppujauhoja
- 1 sipuli
- 1 maustekurkku
- 1-2 etikkapunajuurta
- 1 rkl kapriksia
- 1 kanamuna
- suolaa
- mustapippuria
- tilkka öljyä
Piparjuurikermakastike
- 50 g voita
- 50 g vehnäjauhoja
- 1 iso sipuli
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 5 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Pihvit:
Kuori ja kuullota sipuli pannulla öljyssä. Pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi. Halkaise maustekurkku, poista sisus ja kuutioi. Hienonna kaprikset. Sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna ja korppujauhot. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Muotoile kostutetuilla käsillä pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa kypsiksi.
Kastike:
Hienonna sipuli. Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä kunnes väri alkaa ruskistua. Kun seos on kanelin väristä, lisää sipuli ja piparjuuri. Lisää mukaan lihaliemi koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sinappi ja kerma. Hauduta 10 minuuttia ja lisää etikka, suolaa ja jauhettua valkopippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria