Limegraavattua siikaa nokkosten kera

Lohi ei ole ainoa graavaukseen sopiva kala. Siika ja turska käyvät yhtä hyvin. Lime sitruunan sijaan antaa raikasta makua sekin. Nokkosten tulee olla pieniä, poimi ne mielellään aikaisena kevätsunnuntaina.

Neljälle

  • 4 siikafileetä, à 200-250 g
  • 2-3 isoa limeä
  • ½ dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • valkopippuria myllystä
  • 500 g tuoreita nokkosia
  • 1 rkl aniksensiemeniä
  • 1 keltasipuli
  • ½ tuore fenkoli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Raasta limettien kuoresta vihreä osa, varo karvasta, valkeaa osaa. Purista limeistä mehu. Sekoita suola, sokeri, hieman valkopippuria, limemehu ja raastettu limenkuori liemeksi. Kaada liemi siikafileille, ja kääntele niitä niin että liemi ulottuu joka puolelle. Anna mausta kylmässä 6-8 tuntia, käännä fileet kun puolet ajasta on kulunut.

2. Huuhdo nokkoset hyvin useassa vedessä, puhdista pois roskat. Laita nokkoset kiehuvaan, kevyesti suolattuun veteen. Keitä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Kaada ne lävikköön, huuhdo kylmässä vedessä, valuta ja hienonna. Keitä aniksensiemenet 3 dl vettä kunnes jäljellä on 1 dl. Siivilöi siemenet, säästä keitinvesi. Hienonna sipuli ja fenkoli, anna niiden pehmetä voissa kattilassa ilman että ne saavat väriä. Lisää nokkoset ja paista muutama minuutti.

3. Puuteroi päälle jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja anisvesi. Sekoita koko ajan niin ettei seos paakkuunnu. Keitä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.