Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Limegraavattua siikaa nokkosten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 siikafileetä, à 200-250 g
  • 2-3 isoa limeä
  • ½ dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • valkopippuria myllystä
  • 500 g tuoreita nokkosia
  • 1 rkl aniksensiemeniä
  • 1 keltasipuli
  • ½ tuore fenkoli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Raasta limettien kuoresta vihreä osa, varo karvasta, valkeaa osaa. Purista limeistä mehu. Sekoita suola, sokeri, hieman valkopippuria, limemehu ja raastettu limenkuori liemeksi. Kaada liemi siikafileille, ja kääntele niitä niin että liemi ulottuu joka puolelle. Anna mausta kylmässä 6-8 tuntia, käännä fileet kun puolet ajasta on kulunut.

2. Huuhdo nokkoset hyvin useassa vedessä, puhdista pois roskat. Laita nokkoset kiehuvaan, kevyesti suolattuun veteen. Keitä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmenneet. Kaada ne lävikköön, huuhdo kylmässä vedessä, valuta ja hienonna. Keitä aniksensiemenet 3 dl vettä kunnes jäljellä on 1 dl. Siivilöi siemenet, säästä keitinvesi. Hienonna sipuli ja fenkoli, anna niiden pehmetä voissa kattilassa ilman että ne saavat väriä. Lisää nokkoset ja paista muutama minuutti.

Lohi ei ole ainoa graavaukseen sopiva kala. Siika ja turska käyvät yhtä hyvin. Lime sitruunan sijaan antaa raikasta makua sekin. Nokkosten tulee olla pieniä, poimi ne mielellään aikaisena kevätsunnuntaina.

3. Puuteroi päälle jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja anisvesi. Sekoita koko ajan niin ettei seos paakkuunnu. Keitä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

Lisää aiheesta:

Fenkolia kurkun ja perunapyreen keraVasikanliemiSieni-broilerikeittoVälimeren kuhaaAhvenmuhennosNokkoskeitto uppomunien kanssa
GraavikalaKananmunatonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala
  • 30.06.202307:55
    Graavilohi

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavilohi

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 15.12.201707:25
    Marinoitu kala

    Graavisiikaceviche

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin