Liisan kakku
Tämä on kaikkien suosikkikakku, joka maistuu jälkiruokana tai kahvin kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 8 palaa
Taikina
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoa
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 150 g voita
- 3,5 dl sokeria
- 3 munaa
- 6 omenaa raastettuina karkeasti
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nypi yhteen voi, jauho ja suola muruiksi. Sekoita veden kanssa sileäksi taikinaksi. Peitä kelmulla ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kauli taikina ja vuoraa matala vuoka.
3. Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, sen jälkeen karkeasti raastetut omenat. Kaada täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista noin 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka