Lihapyörykät mausteisessa kastikkeessa

Lihapyörykät ja vihannekset haudutetaan mausteisessa punaisessa kastikkeessa ja tarjoillaan couscouspedillä. Tässä on koko herkullinen päivällinen yhdessä.

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 dl lihalientä
  • 1 purjosipuli
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl keitettyjä kikherneitä
  • 2 rkl tuoretta silputtua minttua
  • 500 g lihapyöryköitä
  • 4 dl couscousia
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää paprikajauhe, timjami, basilika, juustokumina, suola, pippuri, tomaattipyree, laakerinlehdet ja lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

2. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Viipaloi kesäkurpitsa. Lisää purjo, perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa kastikkeeseen ja keitä vielä 10 minuuttia.

3. Kiehauta vesi ja lisää couscous, mausta suolalla. Anna ryynien vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita voi couscousiin ja möyhennä haarukalla ennen tarjoilua. Lisää lihapullat, kikherneet ja tuore minttu kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia. Levitä couscous isolle vadille ja nosta päälle lihapyörykät ja vihannekset. Kaada päälle hieman kastiketta ja tarjoile loppu kastike erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.