Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapyörykät mausteisessa kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapyörykät ja vihannekset haudutetaan mausteisessa punaisessa kastikkeessa ja tarjoillaan couscouspedillä. Tässä on koko herkullinen päivällinen yhdessä.

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 dl lihalientä
  • 1 purjosipuli
  • 3 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 dl keitettyjä kikherneitä
  • 2 rkl tuoretta silputtua minttua
  • 500 g lihapyöryköitä
  • 4 dl couscousia
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää paprikajauhe, timjami, basilika, juustokumina, suola, pippuri, tomaattipyree, laakerinlehdet ja lihaliemi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

2. Puhdista ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat. Viipaloi kesäkurpitsa. Lisää purjo, perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa kastikkeeseen ja keitä vielä 10 minuuttia.

3. Kiehauta vesi ja lisää couscous, mausta suolalla. Anna ryynien vetäytyä 5 minuuttia. Sekoita voi couscousiin ja möyhennä haarukalla ennen tarjoilua. Lisää lihapullat, kikherneet ja tuore minttu kastikkeeseen ja keitä vielä 2 minuuttia. Levitä couscous isolle vadille ja nosta päälle lihapyörykät ja vihannekset. Kaada päälle hieman kastiketta ja tarjoile loppu kastike erillisestä kulhosta.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne paprikallaMarinoidut lihavartaat wokkivihannesten keraLihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessaLihapyörykät currykastikkeessaThai-maustettua porsaanfileetäHellapoliisin savulohilasagne
LihapullatGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti