Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullia ja persiljaan puettuja porkkanoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tina Nordström valmisti Tukholmassa kuninkaallisia lihapullia ja persiljalla maustettuja porkkanoita. Miten kuninkaalliset lihapullat eroavat tavallisista lihapullista?

Ainekset

  • 4 annosta

Ruotsalaiset lihapullat

  • 500 g jauhelihaa
  • 3 viipaletta valkoista leipää
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl hienonnettua purjosipulia
  • voita ja öljyä paistamiseen

Persiljaan puetut porkkanat

  • 10-12 pientä porkkanaa
  • vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl voita

Persiljakastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lihapullat: Sekoita muna ja maito kulhossa. Leikkaa leivästä kuori pois ja lisää leivän sisus kulhoon, jotta se imee itseensä munamaitoa ja pehmenee. Sekoita joukkoon jauheliha ja hienonnettu purjosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna levätä 10 minuuttia.

Muotoile massasta märin käsin pieniä lihapullia. Paista niitä öljyssä ja voissa noin 10 minuuttia. Tarkista, että lihapullat ovat varmasti kypsiä.

Persiljaan puetut porkkanat: Harjaa tai kuori porkkanat. Kaada ne kattilaan ja peitä vedellä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua pehmeiksi.

Kastike: Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita mukaan maito ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. Kastikkeen tulisi olla paksua ja kermaista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ennen kuin tarjoat kastikkeen, siivilöi porkkanat ja sekoita ne persiljan ja hienonnetun sipulin kanssa kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa lisänä puolukoita (tai karpaloita, jos puolukoita ei ole saatavilla).

Lisää aiheesta:

Juurespaistos lihapullien keraLapapaistia baijerilaiseen tapaan knödeleiden keraLihapullat kermakastikkeessaHäränrintaa ja juuressosettaHellapoliisin muikkuja, peruna-porkkanasosetta ja kirpeä dippikastikeValkosipulimaustetut lihapullat tomaattiliemessä
LihapullatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat
  • 12.03.202209:30
    Pasta

    Harri Syrjäsen lihapullapasta

  • 27.08.202109:32
    Kari Aihinen

    Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa

  • 09.04.202110:18
    Nopeat ja helpot

    Samasta padasta: Timjalihapullat ja palsternakkamuusi – pehmeimmät lihapullat ikinä!

  • 08.03.202110:15
    Hans Välimäki

    Helppo arkiruoka jauhelihasta: Hans Välimäen lihapullat tomaattikastikkeessa

  • 21.04.202010:05
    Pääruoat

    Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti